Advertoriale

Cum sa obtii un certificat constatator de la Registrul Comertului

Certificatul constatator este un document emis de Registrul Comertului care atesta existenta unei societati comerciale sau a altor tipuri de entitati inregistrate in Romania. Acesta poate fi necesar pentru diverse scopuri, precum participarea la licitatii, contractarea de servicii sau obtinerea de finantari. In continuare, voi detalia modalitatile prin care se poate obtine un certificat constatator, cat dureaza acest proces si cat costa.

Online, prin Portalul Registrului Comertului

Pentru a obtine un certificat constatator online, trebuie sa accesati portalul Registrului Comertului, sa va inregistrati si sa solicitati documentul. Pentru inregistrare, veti avea nevoie de un certificat digital si de o adresa de e-mail valida. In cazul in care nu aveti deja un certificat digital, puteti sa il obtineti de la o autoritate competenta, cum ar fi ANAF sau Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Dupa ce va logati pe portalul Registrului Comertului, selectati optiunea „Cautare si eliberare certificate constatatoare” si urmati pasii indicati. Daca societatea dumneavoastra este inregistrata in Registrul Comertului si documentele aferente sunt actualizate, certificatul constatator va fi eliberat in cateva minute. In caz contrar, va trebui sa faceti in prealabil actualizarile necesare.

Costul pentru eliberarea unui certificat constatator online este de 45 de lei.

La sediul Registrului Comertului

In cazul in care doriti sa obtineti certificatul constatator personal sau prin intermediul unei terte persoane, puteti sa va deplasati la sediul Registrului Comertului din judetul sau sectorul in care este inregistrata societatea dumneavoastra. In acest caz, va trebui sa completati un formular de solicitare si sa achitati taxa de eliberare a documentului.

Costul pentru eliberarea unui certificat constatator la sediul Registrului Comertului este de 45 de lei, iar timpul necesar pentru procesarea cererii este de cel mult 24 de ore lucratoare. In cazul in care solicitarile depuse necesita verificari suplimentare, termenul de eliberare poate fi prelungit.

In concluzie, obtinerea unui certificat constatator poate fi realizata rapid si eficient prin intermediul Portalului Registrului Comertului. Daca alegeti sa obtineti documentul personal sau prin intermediul unei terte persoane, puteti sa va deplasati la sediul Registrului Comertului, unde veti beneficia de o asistenta specializata. In oricare dintre situatii, costul pentru eliberarea unui certificat constatator este accesibil, iar procesul de obtinere este simplu si rapid.