Social

Cum sa-ti faci genele sa crească mai lungi

Cum sa-ti faci genele sa crească mai lungiDacă ai încercat deja toate rimelurile de alungire și ai avut de câteva ori extensii și liftinguri de gene, dar nu ești mulțumită de rezultate, atunci ești pregătită să îți dai seama cum să-ți faci genele să crească mai lungi, fără a le da doar această falsă impresie.
Înainte de a contacta pe Facebook acea fostă colegă de liceu care are nu știu ce ser minune de vânzare, trebuie să iei în considerare câțiva factori foarte importanți, iar Ilyse Haberman, asistent universitar de oftalmologie la NYU-Lagone, îți oferă câteva sfaturi pentru a nu afecta ochii cu toate încercările tale.

Cât de mult le ia genelor să creacă

Ciclul de creștere al genelor are trei faze: catagen (stadiul de stagnare), telogen (năpârlirea) și anagen (creșterea), deci genele mai mult stau pe loc sau cad decât crească, de aceea rezultatele nu sunt instantanee și poate dura până la trei luni să crească natural.

Cum poți stimula creșterea genelor

Există pe piață picături de ochi create inițial pentru tratarea glaucomului (presiune oculară mare), dar cărora doctorii le-au descoperit ulterior și alte beneficii, printre care faptul că fac genele să crească mai groase și mai lungi. Bimatoprost, ingredientul activ din acestea, face ca genele să se regenereze în doar patru până la șase săptămâni, doar că aceste picături se obțin numai cu prescripție medicală.

Serurile pentru creșterea genelor chiar funcționează?

Dacă vreuna dintre prietenele tale a folosit un produs cosmetic pentru alungire genelor și a jurat că acesta funcționează, este foarte probabil ca produsul respectiv să conțină un ingredient activ puternic, precum isopropyl cloprostenate, care poate provoca și efecte adverse. Așadar, doar pentru că îl poți cumpăra de la o prietenă sau o mătușă, nu înseamnă că serul pentru gene și de fapt orice produs se folosește în preajma ochilor, este lipsit de pericole.

În schimb, poți încerca balsamul pentru gene, care hidratează și conferă un look sănătos. Acesta împiedcă genele existente să cadă și le întărește, dar nu le face efectiv să și crească sau să se curbeze. Pentru strălucire suplimentară poți face chiar acasă un amestec din ulei de măsline, cocos și ulei de ricin, dar nu te aștepta la minuni.

Cât de sigure sunt serurile de gene

Cele care chiar funcționează se dau pe rețetă pentru că practic acționează precum drogurile, creează dependență dacă nu sunt luate conform schemei de tratament și doctorii trebuie să se asigure că nu interferează cu alte medicamente și nu îți înrăutățesc vederea. În plus, dacă folosești un ser nepotrivit pentru creșterea genelor și acesta îți intră în ochi, ți se poate schimba culoarea ochilor. Un astfel de produs poate provoca și decolorarea pielii, dar desigur, precum toate efectele adverse, acestea sunt doar probabile, nu obligatorii.

Ce trebuie să eviți

Când vrei să ai gene sănătoase trebuie să eviți extensiile, permanentul de gene și spălatul prea viguros pe față, deoarece aceste procedee pun presiune suplimentară pe genele tale naturale, care riscă astfel să se rupă din cauza traumei mecanice. În plus, trebuie să te demachezi în fiecare seară, ca să nu faci vreo infecție sau riduri.

Feminis.ro