Extern

Danemarca elimină serul Johnson&Johnson din programul de vaccinare

Danemarca a eliminat luni vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson COVID-19 din programul său de vaccinare pentru a investiga rapoarte de cheaguri de sânge rare, dar potențial periculoase.

Danemarca, care a fost foarte precaută cu toate vaccinurile, a scos deja serul AstraZeneca din programul său de vaccinare din același motiv. Atât dozele J&J cât și AstraZeneca sunt realizate cu o tehnologie similară, scrie abcnews.go.com.

Autoritatea daneză pentru sănătate a transmis într-o declarație că „a ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson nu depășesc riscul de a provoca posibilul efect advers”.

Acesta a adăugat că Agenția Europeană pentru Medicamente a concluzionat că „există o posibilă legătură între cazurile rare, dar severe de cheaguri de sânge (VITT) și vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson”.

„Întrucât epidemia COVID-19 din Danemarca este în prezent sub control și campania vaccinării progresează satisfăcător cu alte vaccinuri disponibile, Autoritatea daneză pentru sănătate a decis să continue campania națională de vaccinare fără vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson”, menționează sursa.

sursa