Advertoriale

De ce videochatul devine din ce in ce mai popular?

In ultimii ani se vorbeste tot mai des despre o activitate care a capatat amploare in lume si mai ales in Romania: model de videochat in studio. Tot mai multe tinere sunt atrase de aceasta lume si, avand in vedere beneficiile, dintre care cel mai important este salariul care il depaseste cu mult pe cel mediu din tara noastra, este de inteles si de ce. Sunt unele voci, insa, care se intreaba: cum va evolua aceasta piata? Se va stinge usor, dupa ce a inregistrat un boom spectaculos sau va acapara un public si mai numeros? Premisele ar fi de partea celei de-a doua variante si le vom analiza in cele ce urmeaza.

Anul 2020 este anul in care pandemia a blocat multe sectoare de activitate si foarte multi romani au ramas fara un loc de munca. Dintre acestia, in special tinerele, care s-au va

zut in situatia de a nu-si putea plati facturi, chirii si chiar intretinerea rudelor si a minorilor, au fost nevoite sa se indrepte catre un domeniu care le-a asigurat din start stabilitate financiara: videochat.

De cealalta parte, domeniul a inregistrat profituri uriase tocmai ca, pe langa cresterea numarului de modele angajate, a sporit si numarul clientilor care, deprimati din cauza izolarii, anxiosi din pricina virusului si a viitorului economic incert, au ales varianta de a se refugia in lumea virtuala, unde au cautat placere.

La un an distanta, lucrurile au evoluat spectaculos pe aceasta piata, iar in aprilie 2021, statisticile au aratat ca sunt circa 450 de mii de modele de videochat in Romania.

Nevoia de socializare virtuala este tot mai mare

In ultimii ani, chiar inainte de pandemie, s-a inregistrat o crestere a tendintei oamenilor de a socializa virtual. Aparitia si dezvoltarea platformelor de socializare, precum Facebook, Twitter, Tinder, Tik Tok au inclinat si ele balanta catre comunicarea digitala: practic, acum, intre oameni s-au pus ecrane tactile, iar comunicarea a capatat o alta forma. In acest fel, pana la explozia inregistrata de videochat nu a mai fost decat un pas. Iar specialistii in domeniu sustin chiar ca lucrurile nu se vor opri deloc aici. Domeniul videochatului de studio va inregistra cresteri in continuare, fiind favorizat de apropierea virtuala dintre oameni si scaderea calitatii comunicarii clasice, interumane.

Siguranta financiara este un atu cautat de fete

In cautarea unui job, majoritatea oamenilor cauta stabilitatea financiara pe care acesta sa o ofere. Cand vine vorba de loc de munca,in videochat lucrurile sunt clare: fetele cu experienta pot castiga si zeci de mii de euro lunar, odata cu experienta acumulata si cu calitatea de a se face placute de cat mai multi clienti.

Un job care intra intr-o rutina, cu un program fix si stres pe masura este de multe ori evitat de catre tineri, in special. Ei cauta sa fie proprii stapani, sa capete independenta financiara dupa care tanjesc atat de mult, asa ca se orienteaza catre acest domeniu al videochatului de studio, unde isi pot exploata calitatile fizice, dar si pe cele care tin de erotism si senzualitate.

Pe langa beneficiile financiare deloc de neglijat pe care modelele de videochat le capata odata cu intrarea in aceasta lume, mai conteaza pentru ele si sprijinul constant pe care il primesc din partea echipei. Practic, un studio care se respecta, le sustine pe fete sa invete cel putin o limba straina, pentru a putea comunica eficient cu clientii din toata lumea si sa se dezvolte personal, pentru a putea face fata cu brio acestui domeniu care este atragator pentru ele, dar poate fi si coplesitor la un moment dat.

Specialistii spun ca anul 2021 va fi unul in care videochatul va fi unul dintre cele mai profitabile domenii. Daca in urma cu cativa ani, aceasta activitate se practica din fata unei camere video banale, atasata unui calculator si datorita facilitatii oferite de internet, in ziua de astazi, piata a inregistrat o crestere serioasa. Astfel ca acum un studio profesional este dotat cu tehnologie performanta, cu incaperi special amenajate pentru a stimula dorinta si placerea si cu angajati precum: traineri, make-up artisti sau sunetisti.

Acestea fiind tendintele, se poate previziona ca, pe termen lung, evolutia videochatului va fi in continua crestere, in special in Romania, modelele de aici fiind unele dintre cele mai solicitate si mai bine platite din Europa.