AgroInfo

Demitere șef APIA, întârzieri plăți fermieri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a demis pe șeful APIA din cauza întârzierilor la plată a subvențiilor către fermieri și a blocajului din sistem noteaza romaniatv.net

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu, a fost demis marți seara. Potrivit declarațiilor ministrului Barbu pentru Agerpres, demiterea a avut loc din cauza întârzierilor în efectuarea plăților către fermieri și a blocării din sistem.

Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuț Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăților către fermieri și a blocajului din sistem. Am avut ședință în această seară despre plata subvențiilor și deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituție. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naționale Tranzitorii și ecoschema PD-04 privind înverzirea„, a declarat ministrul Florin Barbu.

Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenția înainte de venirea lui Ionuț Lupu. Posturile de conducere ale agențiilor de plăți din subordinea MADR vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp, a mai adăugat ministrul Barbu.