Advertoriale

Destinația perfectă pentru relaxare – alege corect noua cadă din baia ta

Sursa: unsplash.com

Baia reprezintă mai mult decât un spațiu funcțional în care ne preocupăm de igienă și îngrijire. Cu alegerile corecte, aceasta se poate transforma într-un adevărat sanctuar personal unde ne putem relaxa și regenera la sfârșitul unei zile aglomerate și obositoare.

Cum poți face acest lucru? Ei bine, ce poate fi mai relaxat decât o baie înspumată, unde te înconjori de lumânări parfumate și te relaxezi cu playlist-ul preferat? Este clar așadar că un element esențial care poate transforma această experiență aparent banală într-o vizită ce se simte ca la un spa de lux, este cada de baie.

Ce opțiuni ai la dispoziție?

Primul pas în alegerea unei căzi de baie este să înțelegi diferitele tipuri disponibile pe piață. Cele trei categorii principale sunt căzile freestanding, cele încorporate și căzile lipite de perete.

  • Căzile freestanding sunt concepute pentru a fi elementul central al unei băi, având un design elegant și impunător. Acestea sunt ideale pentru băile mari, unde pot fi poziționate astfel încât să aibă spațiu în jurul lor.
  • Căzile încorporate sunt foarte practice și economisesc spațiu, fiind ideale pentru băile de dimensiuni mici. Acestea pot fi integrate ușor în majoritatea băilor, unul dintre cele mai mari avantaje fiind reprezentat de modelul de cadă de baie pe colț. Acestea oferă o paletă largă de opțiuni de personalizare, atât în ceea ce privește mărimea, cât și culorile și materialele, atât ale produsului în sine, cât și a accesoriilor și măștilor, dacă optezi pentru un astfel de element.
  • Aceste căzi sunt un hibrid între cele freestanding și cele încorporate. Ele oferă aspectul elegant al unei căzi freestanding, dar economisesc spațiu similar unei căzi încorporate.

Selectarea dimensiunii potrivite pentru o cadă confortabilă și spațioasă

Dimensiunea și forma căzii sunt esențiale pentru confort și funcționalitate. Căzile ovale și rotunde sunt adesea considerate cele mai confortabile pentru relaxare, deoarece oferă mai mult spațiu pentru a te întinde. În schimb, o cadă de baie dreptunghiulară oferă un aspect contemporan și poate fi potrivită pentru spații mari, dar este mai voluminoasă.

Dimensiunea standard pentru o cadă este de aproximativ 150 cm lungime, 75 cm lățime și peste 30 cm înălțime. Pentru spațiile mici, există și dimensiuni compacte, însă este important întotdeauna să nu renunți la confortul tău când vine vorba de alegerea căzii. Aceasta ar trebui să îți ofere suficient spațiu încât să te întinzi complet în poziția șezut și suficient spațiu pe părțile laterale pentru a te mișca și a permite apei să circule în jurul tău.

Relaxarea poate veni și pe fondul eficienței în reglarea de debit sau a calității materialelor

Materialul căzii nu influențează doar aspectul, ci și durabilitatea și costul. Există o mulțime de alegeri în ceea ce privește materialele, iar fiecare oferă specificații diferite, care pot reprezenta avantaje sau dezavantaje, în funcție de nevoi și preferințe.

 

  • Acrilul este cel mai ieftin material, dar și cel mai puțin durabil. Este ușor și disponibil în multe forme și dimensiuni, ceea ce îl face o opțiune populară pentru multe case.
  • Oțelul oferă un bun raport calitate-preț, fiind solid și durabil. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc o cadă rezistentă în timp.
  • Căzile din fontă și cupru sunt extrem de durabile și oferă proprietăți excelente de conducție, ceea ce contribuie la menținerea temperaturii calde a apei – un aspect ideal pentru băi lungi și relaxante.
  • Căzile din piatră și marmură sunt cele mai luxoase, oferind un aspect opulent și sofisticat. Deși sunt ceva mai greu de montat și reprezintă una dintre cele mai scumpe opțiuni, sunt cu siguranță o alegere stilistică de invidiat.

Pe lângă aspectele estetice, există și elemente ceva mai practice de luat în calcul, cum ar fi ușurința și modalitatea de instalare, compatibilitatea cu accesoriile și capacitățile de customizare sau specificațiile sistemului de drenare.

Alegerea căzii perfecte pentru baie este un proces care necesită timp și atenție. Secretul stă în găsirea echilibrului perfect între un design ce se integrează ușor în spațiul tău, o mărime care să nu incomodeze celelalte activități din baie și un model în care te simți confortabil și în largul tău.