Auto

Dodge Charger, modul de securitate Challenger va încetini rolurile hoților – la inactivitate

Puțin peste 150 de mașini sunt furate pe zi în Statele Unite. Furtul de vehicule poate fi (relativ) neobișnuit, dar este foarte incomod și invaziv – și cu totul mai familiar pentru proprietarii de sedan Dodge Charger și de cupe Challenger decât majoritatea. De ce? Aceste mașini musculare americane puternice sunt populare printre hoți și sunt adesea furate pentru piese și bucurii vechi.
Dodge a răspuns cu o nouă caracteristică de securitate care limitează viteza vehiculelor la doar 3 mph, limitând performanța motorului la ralanti, cu condiția ca proprietarii să poată seta mașina în „Mod de securitate”. Activarea și (mai important) dezactivarea acestui mod necesită utilizarea unui cod de securitate format din patru cifre. În cazul în care cineva sare la volan și pornește mașina fără acest cod, viitorul hoț ar fi împiedicat să facă o evadare rapidă – la propriu.

Vedeți, la ralanti, motoarele V-8 Dodge se răsucesc la doar 675 rpm, ceea ce este suficient doar pentru a genera un mic cuplu de 2,8 CP și un cuplu de 22 lb-ft. Noroc scăpând literalmente de orice cu acea cantitate mică de putere – anumite mașini de tuns iarba ar putea ajunge din urmă. Potrivit lui Dodge, acesta este punctul; acest factor de descurajare este destinat să împiedice vehiculele furate să facă apariții în urmăriri de mare viteză și să oprească infractorii să se îndepărteze de poliție.
sursa