Actualitate

Două angajate ale DGASPC au fost testate pozitiv cu coronavirus la câteva zile după vaccinarea cu a doua doză de ser anti-COVID-19

Două angajate din cadrul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la cinci zile după de au fost vaccinate cu a doua doză a serului anti-COVID-19. Cele două femei au simptome ușoare ale bolii, iar, în prezent, sunt izolate la domiciliu, fiind supravegheate de medicii de familie, potrivit observatornews.ro.

Două angajate ale DGASPC Gorj, testate pozitiv cu COVID-19 după rapel

Infectarea cu coronavirus a celor două angajate a fost depistată în urma testărilor are au loc săptămânal în instituția în care ele lucrează.

Conform procedurii, angajații din centrele rezidențiale care se află în subordinea DGASCP Gorj sunt supuși în fiecare săptămână testării pentru infecția cu coronavirus.

În contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în această perioadă în România, specialiștii precizează că infectarea cu coronavirus este posibilă chiar și după injectarea cu ambele doze ale vaccinului. Asta pentru că nivelul maxim de anticorpi este atins abia la zece zile după admionistrarea dozei de rapel.

sursa