Social

E interzis începând de astăzi! Toate restaurantele și magazinele sunt OBLIGATE să facă asta

În acest context, începând de la data de 1 aprilie, conform legii, un aliment nu mai trebuie să conțină mai mult de două grame de acizi trans la 100 grame de produs. S-a luat această decizie fiindcă acizii grași cresc nivelul colesterolului nebenefic pentru organism și îl scad pe cel benefic, iar acest lucru poate duce la apariția unor probleme grave de inimă. Mai mult, consumul acestor alimente duce la creșterea riscului de infarct, atac cerebral, diabet sau cancer.

Amenzile sunt uriașe!
Acești acizi se găsesc, de asemenea, în mod natural și în anumite tipuri de carne sau în lactatele grase. Totuși, cele mai dăunătoare sunt variantele artificiale, care apar atunci când producătorii transformă uleiul vegetal din lichid, în solid, motiv pentru care uleiul capătă consistența untului și poate fi folosit în industria alimentară.

În cazul în care producătorii și patronii nu vor respecta această regulă, ei pot primi amenzi uriașe, cuprinse între 10.000 de lei și 30.000 de lei. Cei care vor aplica legea sunt Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară (ANSV) şi Ministerul Sănătăţii îi vor putea amenda pe comercianţi. https://ziareonline.ro/e-interzis-incepand-de-astazi-toate-restaurantele-si-magazinele-sunt-obligate-sa-faca-asta-viata-romanilor-este-pusa-in-pericol.html
sursa