Actualitate

Epidemia de coronavirus a mai făcut 4 victime în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 310

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică după-amiază, decesul a încă patru români infectați cu coronavirus.

Bilanțul a ajuns astfel la 310 morți. Ultimele victime raportate erau din Arad, Hunedoara și Dâmbovița și aveau vârste cuprinse între 52 și 69 de ani.

Toate aveau afecțiuni grave preexistente. În afara granițelor, 44 de români au murit din cauza COVID-19.

Încă 4 români au murit din cauza COVID-19

Una dintre victimele recent raportate este un bărbat în vârstă de 52 de ani din județul Arad. Pe 30 martie, acesta a fost internat a Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad – Secția de Nefrologie, pentru hemodializă. I s-au recoltat probe în aceeași zi și a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 3 aprilie. Pacientul a decedat pe 12 aprilie. „Comorbidități: Boală renală cronică Std IV – hemodializa, Ciroza hepatica cu virus hepatitic C, Anemie secundara”.

În Hunedoara a decedat un bărbat în vârstă de 66 de ani. Pe 26 februarie, el a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Deva – Secția de Oncologie. „Contact cu cazuri confirmate”, precizează Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat oficial. I s-au recoltat probe pe 27 martie și a fost depistat pozitiv pe 3 aprilie. A decedat pe 12. Avea neoplasm bronhopulmonar.

În județul Arad a decedat și un bărbat în vârstă de 59 de ani. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad-Boli Infecțioase cu diagnosticul de bronhopneumonie. I s-au recoltat probe pe 3 aprilie și a fost confirmat cu COVID-19 o zi mai târziu. A murit pe 10 aprilie. „Comorbidități: Cardiomiopatie ischemica, Diabet zaharat tip II, HTA, Icter mechanic”.

Cea mai recentă victimă a epidemiei este o femeie în vârstă de 66 de ani din județul Dâmbovița. „Face parte din focarul de la clinica de dializă din București. Internat în data de 27.03.2020 la Spitalul Clinic Carol Davila-ATI”, menționează Grupul de Comunicare Strategică. Pacientei i s-au recoltat probe pe 25 martie și a fost depistată cu coronavirus pe 27. Femeia a murit pe 12 aprilie. „Comorbiditati: Insuficiență renală cronică – în hemodializa, Ciroza cu virus hepatitis C, Diabet zaharat insulinodependent, AVC”.

Sursa