Facebook nu vrea să fie un „arbitru al adevărului”, dar va verifica identitățile oamenilor din spatele paginilor populare

Ultimul efort al Facebook de a combate dezinformarea va implica verificarea identităților managerilor de pagini, precum și a conturilor individuale cu un nivel ridicat pentru a vedea dacă fac parte dintr-o campanie umbră.

Indiferent dacă acesta va restabili o anumită sănătate pe platformă, doar timpul va spune, însă, cu alegerile prezidențiale ale Statelor Unite ale Americii 2020, care se apropie rapid, ar trebui să reducă cel puțin șansele ca falsurile să se răspândească ca focul sălbatic.
În această săptămână, președintele Trump a semnat un ordin executiv menit să limiteze protecțiile legale care au împiedicat platformele de socializare să fie responsabile pentru conținutul generat de utilizator.

Citește și: Seriale noi în 2025: O privire detaliată asupra celor mai așteptate producții

Mișcarea a venit imediat după ce Twitter a început să eticheteze unele dintre tweeturile sale cu un avertisment de verificare a faptelor – o acțiune pe care a descris-o ca o ingerință la viitoarele alegeri.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat pentru CNBC că rețelele sociale – și companiile private în general – nu ar trebui să fie „arbitrii adevărului”, menționând că „discursul politic este una dintre cele mai sensibile părți ale unei democrații, iar oamenii ar trebui să poată vezi ce spun politicienii
Zuckerberg a explicat că, deși Facebook are un program de verificare a faptelor în funcțiune, scopul său este să „prindă cu adevărat ce este mai rău dintre cele mai rele lucruri”.

Citește și: Cele mai Căutate Sfaturi pentru a Crește Traficul Online

Aceasta este aceeași linie de gândire care a dus la decizia de anul trecut de a permite „postări demne de știri” din partea politicienilor care încalcă regulile.

Compania este mai înclinată să încerce să se asigure că conținutul postat pe Facebook provine de la oameni reali, astfel că va verifica acum identitățile proprietarilor de pagini Facebook cu profil înalt din SUA.

Citește și: Care sunt routerele Wi-Fi cu acoperire mare?

Mai exact, va acorda prioritate verificării de identitate extinsă pentru conturile cu o audiență numeroasă care prezintă un „model de comportament neautentic” și al cărui conținut este viral în mod regulat.

Procesul de verificare a ID-ului are nevoie ca utilizatorul din spatele contului să își dea acordul. În caz contrar, Facebook va restricționa vizibilitatea conținutului postat și va reduce șansele ca acesta să devină viral.”.