Scitech

Facebook preia Twitch

Facebook preia Twitch
Facebook preia Twitch

Facebook vrea să profite de creșterea recentă a traficului pe Internet și de cererea mare de conținut legat de jocuri de pe platforma sa pentru a crea o aplicație separată care să contravină celor de la Twitch, Mixer și YouTube.

Noul serviciu va veni cu o monedă virtuală numită stele pe care oamenii le pot cumpăra cu bani reali pentru a-și plăti streamerele preferate.
Facebook spune că peste 700 de milioane de utilizatori își folosesc platforma pentru a juca jocuri, pentru a discuta pe grupuri de jocuri și pentru a urmări jocul și alte conținuturi legate de jocuri.

Potrivit Streamlabs & Stream Hatchet, Facebook Gaming a înregistrat o creștere de 236 la sută an peste an a utilizării pentru primul trimestru 2020, iar oamenii au urmărit peste 550 de milioane de ore de conținut în acele trei luni.

Dacă comparați asta cu YouTube Gaming Live și Twitch, care au văzut 1,1 miliarde de ore și, respectiv, 3,1 miliarde de ore, pare mult mai puțin impresionant.

Facebook știe acest lucru, așa că lansează o aplicație dedicată numită Facebook Gaming, care să preia platformele de streaming Amazon, Microsoft și Google.
Noua aplicație a fost în lucrările pentru ultimele 18 luni, și a fost inițial planificat pentru cândva de presă în luna iunie, dar recentele măsuri Lockdown au împins compania să – l accelereze, astfel încât să poată beneficia de recenta creșterea în trafic pe Internet .

Acesta va fi doar un motiv pentru ca giganții de pe Internet să sprijine marea infrastructură care face posibilă totul.

Facebook Gaming promite să faciliteze crearea și consumarea jocurilor video. De exemplu, o caracteristică numită Go Live îi va permite oamenilor să încarce fluxuri cu o frecvență cât mai mică posibil și să le fixeze pe paginile personale, astfel încât prietenii să le poată alătura cu ușurință.

Compania spune că noul serviciu nu va avea reclame și, în schimb, le va permite creatorilor de conținut să-și monetizeze conținutul folosind ceva numit programul „ Level Up ”.

Modul în care funcționează este faptul că oamenii pot achiziționa jetoane numite „stele” și le pot folosi pentru a-și plăti streamerele preferate.

Pentru fiecare stea pe care o trimiteți unui creator de conținut, Facebook le plătește 0,01 USD, care se poate adăuga rapid în funcție de cât de mulți oameni apreciază conținutul dvs. și câți dintre ei aleg să îl urmărească.

Vivek Sharma, directorul de jocuri Facebook Vivek Sharma, a declarat pentru New York Times că motivul pentru a face o aplicație mobilă dedicată este că nu vrea să fie „fereastra de fundal într-o filă Chrome în timp ce cineva își face temele sau face altceva”.

Compania consideră că există o valoare mai mare în faptul că utilizatorii își concentrează atenția pe un flux, ceea ce îi face mai predispuși să se angajeze cu acesta.

Aceasta s-ar putea dovedi a fi o strategie bună dacă Facebook Gaming este capabil să atragă persoane al căror dispozitiv principal de calcul este un smartphone, cum ar fi oamenii din lumea în curs de dezvoltare.

Twitch are deja un obstacol în ceea ce privește audiența de pe desktop, o poziție care s-a dovedit greu de contestat chiar și pentru giganti precum Microsoft și Google.

Noua aplicație este deja disponibilă pe Google Play , cu versiunea iOS în așteptarea aprobării în App Store-ul Apple.