AgroInfo

Fermierii Așteaptă Subvențiile: APIA Răspunde Nelămuririlor Crescătorilor

În contextul nemulțumirilor tot mai numeroase din partea fermierilor și crescătorilor de animale cu privire la întârzierea subvențiilor, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a venit cu un răspuns oficial scrie agroinfo.ro

Apia Răspunde Nelămuririlor Crescătorilor

În comunicatele sale către mass-media, APIA afirmă că nu există blocaje în procesul de plată a subvențiilor demarat pe 4 decembrie 2023. Cu toate acestea, mulți fermieri susțin că, deși nu există blocaje tehnice, banii nu au ajuns încă în conturile lor.

Unul dintre fermieri, Georgiana Georgescu, a exprimat nemulțumirea sa pe pagina de socializare a APIA, menționând că nu a primit niciun ban în acest an, deși a avut controale de la APIA, Fitosanitar și DSV. APIA i-a răspuns, amintindu-i că perioada regulamentară de plăți pentru Campania 2023 se poate întinde până la finalul lunii iunie 2024.

Într-o altă intervenție, Daniela David a adus în discuție schemele PD 04 și DR 10, solicitând explicații despre lipsa de informații. APIA a precizat că intervențiile respective nu au fost incluse în avans și vor fi autorizate și plătite în perioada de efectuare a plăților regulare, menționând că perioada aceasta se desfășoară între 1 decembrie 2023 și 30 iunie 2024.

Cu toate aceste clarificări, fermierii continuă să-și exprime frustrarea, subliniind necesitatea unei comunicări mai transparente și prompte din partea APIA. Oricare ar fi situația, așteptările cresc, iar APIA este pusă la încercare să gestioneze această situație tensionată.