Social

Găsește o cale de a te motiva să economisești bani

Mulți dintre noi și-ar dori să obțină bani din economii. A avea niște bani puși deoparte face diferența, în dorința noastră de a ne atinge visurile.

În prezent, banii cheltuiți par a aduce mai multă plăcere decât banii economisiți. De aceea, este foarte greu să găsești motivația de a pune bani deoparte în mod constant și de a nu apela la un credit rapid online pentru nevoile tale.
Economisește puțin și des. Spune-ți că merită efortul să economisești sume mici în contul tău.

Pune-ți în pușculiță un bănuț în fiecare zi. Poți să te lipsești de câțiva bănuți în fiecare zi. Este o sumă atât de mică de bani că nici nu o observi zilnic, însă pe parcursul unui an, ai economisi sute de lei.
De asemenea, citește articole de pe blogurile despre finanțe.

Acest lucru îți dă curaj să economisești și să adopți obiceiuri bune din punct de vedere financiar urmărind succesul altor persoane în materie de bani. Mai mult, notează-ți cheltuielile pe un carnet. Este indicat celor care doresc să-și urmărească mersul finanțelor să țină o evidență pe un carnet a tuturor cheltuielilor. De fiecare dată când pui niște bani în contul tău, scrie data și cât de mult ai economisit. Poate fi o modalitate foarte bună de a te motiva să economisești și mai mult. Poți folosi și un calendar sau un jurnal pentru acest lucru.
Economisește pentru a atinge un anumit țel. Cu un scop în minte, poți economisi mult mai ușor. Scopul nu trebuie să fie ceva tangibil precum o vacanță sau o nouă achiziție, ci o casă sau o mașină care te vor inspira să economisești și mai mult.

Imaginează-ți cum te vei simți când vei ști că ai o sumă destul de mare în bancă pentru a-ți împlini visul. Îți va lua o greutate de pe umeri? Vei fi mândru de ce ai realizat?
În cazul în care te simți puțin deprimat și îți dorești o cămașă nouă pentru serviciu, nu este o idee potrivită să intri în primul magazin din mall și să o cumperi. În loc să cheltui banii pe haine, identifică alte lucruri pe care să ți le dorești care să nu necesite mulți bani. Petrece timpul cu familia și prietenii aproape de casă sau începe un hobby cum ar fi grădinăritul.
În plus, pune bani deoparte pentru plăcerile tale.

În loc de a cheltui toate economiile deodată, asigură-te că ai pus bani deoparte pentru micile plăceri care te răsfață. Ai nevoie de un televizor nou pentru living? Economisește pentru unul. De îndată ce ai economisit pentru plăcerea ta sau pentru un scop pe care ți l-ai propus și ai atins suma necesară achiziției unui televizor, te vei simți mult mai bine că ai plătit cu banii pe care nu îi aveai inițial și sunt ai tăi pentru că i-ai economisit.

Nu apela la un credit doar cu buletinul pentru plăcerile tale. Este mult mai bine să simți că ai plătit cu banii pe care i-ai pus tu deoparte cu mult efort.