Social

Iata ce se întâmplă după ce mori! Cum ajunge corpul să se transforme, în doar câteva ore..

Asta este cel mai mare mister din lume, dupa ce mori ce se intampla, lucru de care toata lumea se intreaba, citesc de la scriitori, psihologi cat si pe medici s-au pe simpli oameni, moartea este cel mai fascinant subiect inca nedescoperit, relateaza a1.ro.

Mai probabil sigur te-ai intrebat si  tu vreodata cum e dupa ce ai murit, oamenii de stiinta au studiat aceasta dilema, si au concluzia ca primul lucru care ti se intampla este ca atunci cand inima se opreste de tot, cand nu mai pompeaza deloc sange.

Acesta este și momentul folosit de medici pentru a declara ora decesului. Totuși, corpul uman nu este complet mort în acest punct, căci diferitele organe vor ceda treptat, dar la scurt timp.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ CE MORI

Apoi urmează etapa în care corpul începe să își schimbe culoarea, din cauză că sângele nu mai este pompat.

De obicei, sângele va stagna în partea de jos a corpului, din cauza gravitației. Celelalte părți ale trupului vor părea palide, din cauză că hemoglobina s-a concentrat în alt loc.

Următoarea etapă este răcirea corpului și netezirea pielii, motiv pentru care ridurile vor dispărea.

Nu sunt excluse nici reflexele.

Aceasta este, desigur, explicația medicală și fizică pentru ce se întâmplă după ce mori. Credința creștină abordează latura spirituală a lucrurilor și susține că sufletul omului merge la Cer, în Rai.