Sport

Încă un stadion modern va fi construit în România!

România continuă investițiile în infrastructura din sport. Un nou stadion ar putea fi construit la Constanța, potrivit reprezentanților locali.

Stadionul ar urma să aibă 15.000 de doluri, cu un design modern, inspirat din valurile mării. Arena ar urma să fie omologat[ pentru meciurile din competițiile europene și cel mai probabil, se va numi „Gheorghe Hagi”. Noua arenă va fi realizată în locul actualului stadion Farul.

De asemenea, în cadrul proiectului, lângă Stadionul din Constanța se are în vedere construcția unei săli de tenis ultramoderne, care se va numi „Simona Halep”, plus terenuri de antrenament pentru tenis și un stadion de rugby, cu 5.000 de locuri.

Explozie de noi stadioane în România

În ultimii ani s-au construit mai multe stadioane moderne în România: Arena Națională (2011), „Ilie Oană” Ploiești (2011), Cluj Arena (2011), „Ion Oblemenco” Craiova (2017), „Marin Anastasovici” Giurgiu (2014), Municipal Turnu Măgurele (2018), Municipal Târgu Jiu (2019).

Stadionul Steaua, Rapid și Arcul de Triumf vor fi și ele gata în 2020/2021. De asemenea, pentru anii următori se are în vedere construcția mai multor arene, printre care și noul stadion Dinamo.

sursa