Social

Inegalitatea rasială în domeniul bancar este o problemă imensă. Killer Mike crede că are o soluție

Michael Render – rapperul din Atlanta mai cunoscut sub numele de Killer Mike – spune că a primit o lecție timpurie de finanțe personale de la mama și bunicul său, care i-au cumpărat pe el și pe sora sa din Delta și Coca-Cola, doi dintre cei mai mari angajatori din Atlanta, înainte de a fi fost suficient de mare pentru a conduce.

„Chiar dacă nu înțelegeam acțiunile și mi-am vândut acțiunile ca un manechin la 18 ani, ceea ce ne-au învățat din punct de vedere financiar a fost să investim în viitor”, a spus Render. „Aducerea tinerilor în stocuri la 12 și 13, comparativ cu 23 și 33, îi ajută pe oameni să înțeleagă:„ Ar trebui să pun deoparte bani pentru a crește pentru mine în următorii 10, 15, 20 de ani ”.
O jumătate din duo-ul de rap Run the Jewels, Render a făcut din împuternicirea financiară a lui Black un punct central al show-ului său real de succes Netflix „Trigger Warning”. Într-un episod, el se angajează în sarcina aproape imposibilă de a cheltui bani doar la întreprinderile deținute de negri și ajunge să doarmă pe o bancă de parc cu o cutie de fasole când nu găsește un hotel deținut de negri. Într-un altul, el lucrează cu membrii rivali ai bandelor Blood și Crip pentru a crea o băutură răcoritoare „Crip a Cola”.
Acum, rapperul și activistul de 45 de ani are un proiect nou, cu ambiții mai mari și riscuri chiar mai mari. Render, alături de prietenul său de lungă durată Ryan Glover, răspunde unei nevoi uriașe din comunitățile din Statele Unite pentru o platformă bancară digitală modernă, deținută de Blackx și Latinx.
Killer Mike din Run the Jewels cântă live pe scenă în timpul festivalului All Points East de la Victoria Park pe 31 mai 2019 la Londra, Anglia.
Killer Mike din Run the Jewels cântă live pe scenă în timpul festivalului All Points East de la Victoria Park pe 31 mai 2019 la Londra, Anglia.
„Aceasta este o platformă pentru tânărul care încearcă să obțină piesa de vis american”, a spus Render într-un interviu de luna trecută.
Compania de servicii financiare, numită Greenwood, se așteaptă să se lanseze mai târziu în acest an – întârziată din cauza Covid-19 și a interesului copleșitor timpuriu pentru proiect, spune compania. Planificase inițial lansarea în această lună.
De ce bancar?
Greenwood este numit după districtul de afaceri de la începutul secolului al XX-lea din Tulsa, Oklahoma, cunoscut sub numele de „Black Wall Street” și a fost în cele din urmă distrus de mulțimi albe într-unul dintre cele mai grave acte de violență rasială din istoria americană.
Această istorie rasistă explică parțial nevoia, acum, a instituțiilor de creditare deținute de minorități. Din 2001, numărul băncilor negre a scăzut cu aproximativ jumătate. FDIC notează că băncile deținute de minorități acordă împrumuturi comunităților care s-au aflat pe un teren financiar instabil din mai multe motive, dintre care nu cel mai puțin a fost prăbușirea locuințelor din 2008 care a pus un accent deosebit pe oamenii de culoare. Aceste provocări au dus la eșecul multor instituții de creditare deținute de minorități.
Familia tipică americană albă avea de opt ori bogăția unei familii medii americane negre și de cinci ori bogăția familiei tipice hispanice, potrivit sondajului din 2019 al Federal Reserve Consumer Finances.
Pandemia de coronavirus nu a făcut decât să exacerbeze aceste disparități. Americanii negri și latinx sunt suprareprezentați în sectoarele de ocupare a veniturilor cu venituri mai mici, în care milioane de americani au fost concediați sau lăsați ca răspuns la blocările economice legate de Covid-19. Aproape toate afacerile au fost rănite, dar proprietarii de afaceri negri și hispanici au avut mai greu să obțină împrumuturi prin intermediul Programului guvernamental de protecție a salariilor, conform rapoartelor recente ale Fedului New York și de la Universitatea din California Santa Cruz.
„Vreau ca clasa muncitorească să înțeleagă că aceasta este o platformă care … nu te va strânge”, spune Render despre Greenwood.
Fondatorii Greenwood Michael „Killer Mike” Render, ambasadorul Andrew J. Young și Ryan Glover.
Fondatorii Greenwood, Michael „Killer Mike” Render, ambasadorul Andrew J. Young și Ryan Glover.
Una dintre cheile pentru eliminarea acestui decalaj rasial este asigurarea faptului că americanii negri și latinx pot avea acces la finanțare – lucru pe care băncile de masă l-au neglijat să îl facă de generații, potrivit Coaliției Naționale de Reinvestire a Comunității nonprofit.
Instituțiile de depozitare deținute de minorități au o experiență mai bună decât băncile de consum obișnuite de împrumuturi către proprietarii de afaceri negre și maronii, potrivit FDIC, dar atragerea de clienți suficienți și generarea de capital suficient pentru a rămâne în afaceri s-a dovedit a fi prea dificilă pentru unii instituții.
În septembrie trecut, în America existau doar 20 de bănci deținute de negri.
Aruncarea zarurilor
În mod clar, există cerere pentru mai multe: Greenwood a primit zeci de mii de solicitări de cont în mai puțin de 24 de ore de la lansarea site-ului companiei în octombrie. Până în prezent, peste 430.000 de persoane s-au pre-înregistrat pentru a deschide un cont Greenwood, potrivit lui David Tapscott, directorul de marketing al Greenwood.
În octombrie, compania mamă NBC și Hollywood Reporter MRC s-a angajat să depună un total de 1 milion de dolari în casele platformei. O lună mai târziu, actorul și activistul Jesse Williams a investit în Greenwood și a început să apară în reclame promovând-o alături de Killer Mike.
sursa