Social

INGROZITOR! Doctorii din Romania fac trafic cu organele pacientilor decedati! Dezvaluiri socante!

Caz revoltator in Romania, un medic facea trafic de organele pacientilor decedati, relateaza www.stirilekanald.ro.

Un medic de pe Ambulanta din Cluj a fost pus sub acuzatia intr-un dosar ce il vizeaza ca fapta sa de coruptie si este acuzat ca a primit 600 de lei de la un administrator de la firma pompei funebre, care acesta a fost sa constate decesul unei persoane.

In acelasi dosar sunt cercetati sub control judiciar si administratorul firmei, precum si un angajat al acesteia.

Mai precis, medicul nu instinta familia decedatului de moartea pacientului si suna la firma de pompe funebre care prelua cadavrul, il imbalsama si il punea in cosciug, ulterior familia fiind obligata sa plateasca pentru aceste servicii.

„Pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj se afla în instrumentare un dosar, în care se efectueaza cercetari privind savarsirea de fapte de coruptie de catre cel putin un medic din cadrul Serviciul de Ambulanta Judetean Cluj, precum si de catre un administrator al unei societati comerciale, din municipiul Cluj-Napoca, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii funerare”, se arata într-un comunicat transmis miercuri de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj.

Anchetatorii au date potrivit carora medicul ar fi primit 600 de lei de la administratorul firmei „drept rasplata” pentru ca a intermediat servicii funerare catre apartinatorii unei persoane decedate, „cu ocazia deplasarii la constatarea unui deces”.

„In acest context, la data de 11.04.2017, ulterior realizarii flagrantului, au fost efectuate perchezitii la sediul societatii comerciale, cauza fiind instrumentata cu sprijinul lucratorilor de politie judiciara din cadrul DGA – SJA Cluj”, se mai arata în comunicat. Managerul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Cluj a declarat ca nu i s-a comunicat nimic despre acest caz si nu stie despre ce medic este vorba, precizant ca „este problema” acestuia, „nu a institutiei”.

„Nu stiu despre cine este vorba.

Este problema unei persoane, a medicului, nu a institutiei.

Nu stiu nimic despre caz si nici nu mi s-a comunicat ceva.

Astept sa vedem despre cine este vorba”, a declarat, pentru News.ro Horia Simu, manager al SAJ Cluj.