Social

ÎPS Teodosie: ”Oamenii nu ştiu să discearnă”

Înalt Prea Sfințitul Părinte Teodosie susține că că preoţii nu pot fi impresarii autorităţilor la vaccinare.

Arhiepiscopul Tomisului consideră că este o îndrăzneală prea mare să promoveze vaccinul anti-Covid, având în vedere faptul că în prezent încă există multe necunoscute în ceea ce privește efectele secundare.

ÎPS Teodosie: ”Oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat

Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi. Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat. Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a declarat ÎPS Teodosie, conform Hotnews.ro.

Noi să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor şi El nu ne va refuza niciodată

Mai mult decât atât, Înalt Prea Sfințitul Teodosie şi-a exprimat speranţa că noul an va fi cu multă nădejde şi unul al întăririi credinţei şi biruinţei împotriva răului.

De aceea noi nădăjduim că anul în care trecem să fie un an al întăririi credinţei şi al biruinţei mai puternice a lui Dumnezeu asupra celui rău. Noi să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor şi El nu ne va refuza niciodată. Dumnezeu rămâne acelaşi, nu se schimbă niciodată, este neschimbabil, iar când Îl avem în viaţa noastră, suntem cei mai puternici. Să începem anul 2021 cu multă nădejde, cu dorinţa de a învinge pe diavol în toate manifestările lui în care vrea să ne aducă sămânţa discordiei şi a duşmăniei, să învingem bolile, să învingem neputinţele noastre, să rămânem în picioare, cu credinţa vie, mărturisitoare”, a mai spus ÎPS Teodosie.

sursa