Scitech

Jailbreak Unc0ver funcționează pe toate versiunile recente ale iOS

IOS jailbreaking este un tip de exploatare a escaladării privilegiilor care elimină restricțiile software impuse de Apple.

De exemplu, un utilizator cu un iPhone jailbroken poate instala software în afara App Store-ului oficial Apple.
O echipă de specialiști în operare mobilă a publicat, în weekend, un instrument care poate fi înrădăcinat toate versiunile de iOS de la 11 prin actualizarea recent lansată 13.5 .

Per Wired , noul jailbreak este disponibil pentru a descărca și instala de pe platforme consacrate precum AltStore și Cydia.

Potrivit creatorilor, echipa de jailbreaking Unc0ver, jailbreak-ul este stabil, nu împiedică durata bateriei și nu împiedică utilizarea serviciilor oficiale Apple, cum ar fi Apple Pay, iCloud sau iMessage. În plus, grupul susține că utilizarea instrumentului său nu subminează securitatea iOS sandbox.

Potrivit Wired, acesta este primul jailbreak construit pe o vulnerabilitate de zero zile în ani. Dezvoltatorul principal al Unc0ver, care se ocupă de mânerul Pwn20wnd, precum și cercetătorii independenți de securitate iOS consideră că va fi nevoie de Apple două-trei săptămâni pentru a remedia defectul din kernel-ul iOS care permite acest jailbreak – presupunând desigur că nu au mai găsit anterior bug-ul și deja pregăteau o rezolvare.

S-a raportat săptămâna trecută că o construcție timpurie a iOS 14 circulă în comunitatea de securitate și entuziaști încă din cel puțin februarie.

Deși acest lucru nu are legătură cu acest jailbreak (Pwn20wnd nu funcționează cu build-uri iOS pierdute), cele două incidente spun multe despre cultura de securitate a Apple la sfârșitul anului.