Social

Lectura – mai aproape de inimile românilor?

Lectura – un subiect care, mult timp, a fost lăsat pe ultimul loc în rândul românilor. Suntem mai mereu pe grabă, avem o mulțime de sarcini de îndeplinit zilnic, timpul se comprimă și parcă o singură zi nu ne ajunge. Acestea sunt doar câteva dintre motivele care îi țin pe cei mai mulți dintre noi departe de lumea fascinantă, creionată în filele paginilor aflate în cărțile din întreaga lume.

Ceea ce ar trebui să ne amintim toți este faptul că informația este atât de necesară în ziua de azi, iar cărțile reprezintă cea mai bună modalitate de cunoaștere – un aspect pe care se bazează marile edituri din lume. În plus, chiar dacă nu ne aflăm noi în topul cititorilor la nivel mondial, am început să facem pași timizi spre această lume fascinantă și am descoperit setea de cunoaștere. Surprinzător este și faptul că românii au început să fie din ce în ce mai interesați de cărți, fie ele de poezii, romane sau motvaționale, pe care le pot găsi în librăriile fizice, fie ele cărți bisericești, pe care le pot găsi într-o librarie ortodoxa online.

Lectura – un rol important în dezvoltarea celor mici, dar și celor mari

Atunci când vine vorba de relația dintre cărți și copiii de toate vârstele, răspunsul ar trebui să fie unul cât se poate de simplu: cei mici au nevoie de cât mai multe informații pentru a se dezvolta într-un mod armonios, iar pentru a crea adulții de mâine e important ca ei să cunoască care este rolul nostru pe această lume, cum am ajuns aici și, până la urmă, care este istoria omenirii, istoria noastră. În plus, cărțile pentru copii sunt redactate într-o manieră aparte, pe înțelesul lor, astfel că cei mici pot descoperi lucruri serioase, pentru oameni mari, într-un mod jucăuș.

A16. Libraria Ortodoxia@antena24.ro@librarie ortodoxa online

Beneficiile lecturii – o listă care te poate pune pe gânduri

Dacă nu ești convins de faptul că lectura, de orice fel, poate contribui enorm la starea ta de bine, atunci ar trebui să știi și care sunt principalele beneficii pe care cititul ți le poate oferi:

  • Lectura zilnică îți poate oferi o nouă perspectivă asupra vieții;
  • Poate nu știai, dar cititul îți dezvoltă inteligența;
  • Lectura crește creativitatea și îmbunătățește imaginația;
  • Cititul îmbunătățește vocabularul și crește dorința de a-ți atinge obiectivele;
  • O carte citită contribuie enorm la scăderea nivelului de stres și la încurajarea gândirii pozitive;
  • Lectura îți stimulează mintea.

Așadar, e important să descoperim beneficiile lecturii și să acordăm măcar câteva minute pe zi pentru cărțile preferate. Există atât de multe opțiuni pe piață, ceea ce înseamnă că nu e deloc imposibil să găsești ceva care să-ți placă. De la cărți de dezvoltare personală, până la romane de dragoste, toate te așteaptă în bibliotecă – tot ce trebuie să faci e să le acorzi puțin din timpul tău prețios.