Actualitate

Legea a intrat in vigoare! Romanii sunt revoltati. Vor primi plicul acasa sa platesti obligatoriu!

Legea a intrat in vigoare! Romanii sunt revoltati. Vor primi plicul acasa sa platesti obligatoriu!O noua veste proasta pentru cetatenii romanii, vor primi acasa un plic de care trebuie neaparat sa il platesti, gazele naturale consumate de catre popor s-au scumpina cu 10%, din 10 ianuarie 2018, adica in loc de 81.48, acuma este 88.28, relateaza bzi.ro.

Scumpirea gazelor a adus, cel mai probabil, si la cresterea tarifelor pentru energia termica si a apei calde deoarece termocentralele care asigura caldura in marile orase au tot statut de consumator casnic si folosesc gazele drept combustibil.

„Ulterior, furnizorii au solicitat cresterea acestei valori datorata cresterii preturilor cu achizitia gazelor naturale din productia interna, in conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitarile furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat intre 0,8-1,1 bani/kWh (adica intre 8 si 11 lei pe MWh – n.r.).

Ca urmare a analizei efectuate de catre ANRE, pe baza datelor transmise de catre titularii de licenta de furnizare care au in portofolii clienti casnici reglementati, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 lei/MWh.

Impactul unitar in preturile practicate de furnizorii clientilor casnici reglementati, este de 0,68 bani/kWh, ceea ce reprezinta o crestere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 kWh/luna/loc de consum”, spune institutia.

Anterior, autoritatile au estimat o iarna mai grea decat cea de anul trecut, dar Transgaz avertiza ca stocurile sunt cele mai mici din ultimii ani.