Social

Lovitura dura din partea ANAF-ului pentru romani. Toti cei din strainatate trebuie sa dea socoteala obligatoriu la ANAF!

Lovitura dura din partea ANAF-ului pentru romani. Toti cei din strainatate trebuie sa dea socoteala obligatoriu la ANAF!ANAF-ul loveste din nou romanii, ii obliga pe cei din strainatate sa se prezinte la sediul ANAF pentru a-si declara veniturie intr-un chestionar, dupa care un alt chestionar se complecteaza si la venirea in Romania, relateaza bzi.ro.

ANAF reaminteste contribuabililor ca persoanele fizice care pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, au obligatia completarii si depunerii formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”.

De asemenea, persoanele fizice sosite in Romania care au o sedere in statul roman pe o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive au obligatia completarii formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania”. 

„Invitam contribuabilii care primesc solicitari de a se prezenta la organele fiscale de a da curs acestora si de a clarifica aspectele ce le sunt comunicate, pentru a evita dubla impunere si a stabili statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor conventiilor de evitare a dublei impuneri si a Codului fiscal“, se precizeaza intr-un mesaj al ANAF.