Politica

Lucian Bode: În viitorul guvern sancționarea unui ministru se va face doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că în viitorul guvern sancționarea unui ministru se va face doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri pentru a nu se mai ajunge în situații conflictuale, ca în cazul PNL-USR, ce au culminat cu anularea coaliției de guvernare.

Lucian Bode, despre funcționarea viitorului Guvern
”În aparatul central e nevoie și de puțină militărie”, a mai spus Bode, care a transmis că ”mai multă rigoare și consecvență nu ar strica”, spunând că aceste lucruri vor fi asigurate de Nicolae Ciucă în viitorul Guvern, susține ministrul interimar de la Interne.

Acesta a pledat și pentru menținerea UDMR în coaliția de guvernare. Referitor la UDMR, Lucian Bode a precizat că trebuie să vedem ecuația până la capăt să vedem celelalte pachete cum așezăm Sănătatea, Educația, Energia, Agricultura. Pachetele trebuiesc negociate, principiile dacă se respectă fiecare trebuie să înțeleagă că într-o astfel de negociere, fie are de câștigat , fie are de pierdut.
„Nu poţi să fii doar pe plus. În final este important obiectivul pe care îl aveam, acela de a avea un Guvern funcțional bazat pe relații de încredere. Este foarte dificil să spui în politică aşa ceva. Dar dacă noi din timpul negocierilor nu putem să avem încredere în celalalt vedem pe surse nu știm cine dă. Strategia de negociere o stabileşte fiecare cum crede de cuviință. Este foarte important ca pierderile să fie minore”, a spus Lucian Bode.

sursa