Social

Majorare Substanțială a Indemnizației de Handicap

Majorare Substanțială a Indemnizației de Handicap în 2024: Românii cu Dizabilități Severe Vor Beneficia de Creșteri de la Stat

Majorare Substanțială a Indemnizației de Handicap în 2024: Românii cu Dizabilități Severe Vor Beneficia de Creșteri de la Stat

Guvernul a aprobat recent proiectele de lege privind bugetul de stat pentru anul viitor, inclusiv măsuri importante referitoare la indemnizația de handicap în 2024. Această decizie vizează îmbunătățirea susținerii financiare pentru românii cu dizabilități severe scrie romaniatv.net

Majorare Substanțială a Indemnizației de Handicap în 2024

Potrivit documentului aprobat de Guvern, care va ajunge acum în Parlament pentru dezbateri, se prevede suplimentarea cu 225,9 milioane de lei la bugetele administrațiilor locale.

Indemnizația de handicap 2024

Această sumă suplimentară este destinată acordării drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav pentru anul 2024.

Într-un comunicat oficial, Guvernul a informat că a fost adoptată o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București.

Majorare indemnizatie handicap 2024

Guvernul a decis să suplimenteze cu 225,9 milioane lei bugetele administrațiilor locale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi direcționate către acordarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav„, se menționează în comunicat.

Indemnizație handicap 2024

De asemenea, Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată cu 138,2 milioane de lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului.

A fost aprobată suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor și sectoarelor municipiului București, pe anul 2023, cu suma de 138,2 milioane lei, destinate finanțării serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului„, informează Executivul în același comunicat.