Showbiz

Manelist cunoscut, salvat de la închisoare de procurorii DNA: Infracţiunea nu era aşa de gravă

Puţini ştiu că lăutarul Leo de la Kuweit a fost inculpat într-un dosar clasat de procurorii DNA din Craiova. Acesta a fost victima interlopilor din clanul Duduianu.
Manelist cunoscut, salvat de la închisoare de procurorii DNA.

Numele său apare într-un dosar instrumentat de procurorii din Craiova, însă aceștia au ajuns la concluzia că manelistul merită o nouă șansă și au clasat dosarul şi asta pentru că infracțiunea pentru care era inculpat nu era foarte gravă.

Manelist cunoscut, salvat de la închisoare de procurorii DNA: S-a dispus renunțarea la urmărirea penală
„În cazul infracțiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunța la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea faptei; (…) ordonanța prin care s-a dispus renunțarea la urmărirea penală, verificată potrivit alin. (10), se comunică în copie, după caz, persoanei care a făcut sesizarea, părților, suspectului, persoanei vătămate și altor persoane interesate și se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanța căreia i-ar reveni, potrivit legii, competența să judece cauza în primă instanță”, se arată în document.

Membri ai clanului Duduianu, trimiși în judecată pentru că au cerut până la 100.000 de euro de la maneliști celebri
Mai mulţi membri ai clanului Duduianu au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru şantaj şi tâlhărie, ei fiind acuzaţi că au cerut prin violenţă mari sume de bani de la cântăreţi de manele.

În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de reputaţia conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin violenţe şi ameninţare cu acte de violenţă, au constrâns persoanele vătămate, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul muzical, să le remită sume importante de bani, imediat sau în viitor şi să participe în mod gratuit la anumite evenimente viitoare”.

Membrii clanului Duduianu sunt acuzaţi că au tâlhărit mai mulţi manelişti după spectacole sau i-ar fi obligat să cânte gratis la diverse evenimente. Printre maneliştii în cauză se află Florin Salam (Florin Stoian, pe numele real), Leo de la Kuweit (Leonard Mădălin Octavian Gaftone) şi Marian Oprea.

sursa