ExternSocial

Marea Britanie este lider în utilizarea aplicațiilor pentru învățarea limbilor străine

Popularitatea aplicațiilor de învățare a limbilor străine a crescut în întreaga lume în timpul blocării coronavirusului, iar Marea Britanie, oarecum surprinzător, a condus calea.

Pentru o țară care nu este renumită pentru abilitățile sau entuziasmul populației sale de a învăța o limbă străină, pandemia Covid-19 pare să fi văzut mulți mai mulți britanici încercându-și mâna pentru a deveni cel puțin un pic bilingvi.

Cu blocările care limitează ceea ce putem face altfel cu timpul nostru liber, oamenii au descărcat aplicații pentru a-și schimba „hello” pentru un „buenos días”, „bonjour” sau „guten tag”.

Londoneza Chelsey Hames a început să folosească aplicația lingvistică Duolingo pentru a învăța franceza anul trecut.

După câteva luni, tânăra de 33 de ani spune că „ar putea citi brusc blocuri de text francez”.

„Deși nu pot traduce cuvânt cu cuvânt, acum pot obține ideea și sentimentul din spatele scrierii. Este o magie absolută”.

Chelsey Hames
IMAGINE COPYRIGHTCHELSEY HAMES
legenda imaginiiChelsey Hames spune că învățarea unei noi limbi ajută „să apropie lumea un pic mai mult”
Firma americană Duolingo spune că noile sale numere de utilizatori au crescut în 2020, în special în Marea Britanie. Se spune că la nivel global au crescut cu 67% comparativ cu 2019, în timp ce în Marea Britanie au crescut cu 132%, aproape dublu față de media mondială.

„Marea Britanie a adoptat într-adevăr învățarea limbilor străine în timpul pandemiei”, spune Colin Watkins, managerul britanic al Duolingo.

Înainte de Covid-19, el spune că cel mai mare motiv pentru care utilizatorii britanici au spus că vor să învețe o limbă a fost călătoria în străinătate. Dar, având în vedere că călătoriile globale au fost în mare parte restrânse, oamenii învățau acum din cauza altor factori.

„De la Covid a existat o creștere uriașă a persoanelor care doresc să învețe dintr-o varietate de motive – indiferent dacă este vorba [de a ajuta] școala, formarea creierului sau cultura. Cu toții am dorit să facem ceva pozitiv cu timpul nostru.”

Pentru cei 13 milioane de utilizatori ai aplicației din Marea Britanie, spaniola rămâne cea mai populară limbă pe care oamenii doresc să o învețe, urmată de franceză.

Turisti britanici in Mallorca vara trecuta
IMAGINI COPYRIGHTGETTY IMAGINI
legenda imaginii Turiștii britanici, fotografiați aici în Mallorca vara trecută, între blocaje, nu sunt renumiți pentru utilizarea limbilor străine
Alte aplicații lingvistice au cunoscut, de asemenea, o creștere mare.

Busuu, cu sediul în Londra, spune că, în timp ce numărul său de utilizatori activi la nivel mondial s-a triplat anul trecut, numărul din Marea Britanie a crescut de peste patru ori (312%). Acum are peste trei milioane de utilizatori din Marea Britanie.

Între timp, Babbel, cu sediul în Berlin, declară că înregistrările sale de utilizatori din Marea Britanie au crescut cu 80% în 2020, comparativ cu o creștere de 50% la nivel mondial. Acum are 10 milioane de clienți la nivel global, dar nu a lansat o cifră pentru Marea Britanie.

Ceea ce a spus Babbel este că datele sale arată că britanicii sunt de fapt mult mai buni la învățarea unei limbi străine decât sugerează reputația lor.

„Când o mulțime de britanici spun că nu sunt foarte pricepuți la învățarea limbilor străine, acesta este primul lucru pe care nu îl vedem în datele noastre”, spune Arne Schepker, directorul executiv al lui Babbel.

„[Pentru britanici], atât implicarea în învățare, cât și cât de mult înveți – cât de ușor găsești să-ți construiești un obicei de învățare, cantitatea de greșeli și cantitatea de progrese pe care le faci prin intermediul materialului nostru – sunt absolut competitive în mediul internațional. ”

El adaugă că spaniola este acum cea mai populară limbă pentru utilizatorii săi din Marea Britanie, depășind limba franceză. Și că noul motiv principal pentru care oamenii s-au înscris este un interes pentru învățarea limbilor străine și alte culturi, care a depășit călătoriile.

O femeie care folosește aplicația Babbel
IMAGINE COPYRIGHTBABBEL
legenda imaginii În timpul blocărilor, mulți dintre noi au găsit timp de care aveam nevoie pentru a completa noi modalități
Dar de ce mai mulți britanici învață acum o nouă limbă în comparație cu mediile globale?

Domnul Watkins al lui Duolingo spune că este posibil să se fi produs o schimbare culturală. „Marea Britanie vede acum o valoare reală în a învăța o limbă pentru distracție, nu pentru că trebuie”, spune el.

„Oamenii învață datorită culturii, antrenamentului creierului, familiei și relațiilor, împreună cu școala și călătoriile. Ne dorim o utilizare pozitivă a timpului nostru și să facem ceva productiv pe telefoanele noastre. Covid le-a dat oamenilor stimulul să facă acest lucru”.

Maria Lievano, profesoară de spaniolă cu sediul în Marea Britanie, consideră că Brexit ar fi putut juca și un factor.

„Este posibil ca Brexit să fi jucat un rol în motivul pentru care Marea Britanie, în special, a văzut atât de mulți oameni folosind aceste aplicații”, spune ea. „În special cei care doresc să-și dea posibilitatea de a lucra în alte țări sau de a face afaceri cu alte țări, acum Marea Britanie a părăsit UE”, spune ea.

„Așa că, cu mulți oameni acasă, sau redundanți, această perioadă le-a dat timp să-și evalueze viitoarele opțiuni de carieră, fie să caute de lucru în străinătate, fie să-și îmbunătățească setul de competențe.

„Și pentru alții, poate învățarea unei limbi străine este pur și simplu o modalitate de a visa la vacanța pe care nu o pot continua din cauza pandemiei”.

Linie gri de prezentare
Economie de tehnologie nouă
New Tech Economy este o serie care explorează modul în care inovația tehnologică este configurată pentru a modela noul peisaj economic emergent.

Linie gri de prezentare
În timp ce Duolingo și Busuu oferă ambele versiuni premium gratuite și cu plată, Babbel/
sursa