Scitech

Microsoft va vinde ochelari de realitate augmentată armatei

Gigantul tehnologic american Microsoft va vinde căști de realitate augmentată armatei SUA într-o afacere rapidă în valoare de până la 21,9 miliarde de dolari (15,9 miliarde de lire sterline) pe parcursul a 10 ani.

Căștile se bazează pe produsul său HoloLens, care permite utilizatorilor să vadă holograme așezate în mediul lor real.

Contractul este pentru peste 120.000 de căști, care vor fi fabricate în SUA.

Acțiunile Microsoft au crescut cu 3% după ce a fost făcut anunțul miercuri.
Realitate augmentată
Realitatea augmentată diferă de realitatea virtuală, prin faptul că adaugă grafică câmpului vizual existent al utilizatorului în loc să o înlocuiască cu un mediu complet nou.

Drept urmare, utilizatorii pot vedea „afișaje cu cap în sus” sau holograme, care pot adăuga mai multe informații la ceea ce văd deja.

HoloLens este disponibil comercial pentru 3.500 USD pe setul cu cască, iar Microsoft îl vinde în primul rând companiilor, care adesea îl împerechează cu aplicații software personalizate.

Firmele de arhitectură, spitalele, universitățile, producătorii de mașini și agenția spațială americană NASA se numără printre utilizatorii tehnologiei.
„Programul oferă o conștientizare situațională sporită, permițând schimbul de informații și luarea deciziilor într-o varietate de scenarii”, a spus postarea.

După ce Microsoft a anunțat contractul IVAS de 480 de milioane de dolari în 2018, cel puțin 94 de lucrători au solicitat companiei să anuleze acordul și să nu mai dezvolte „orice tehnologie de arme”.
sursa