Politica

Mihai Lasca, viitor deputat AUR, e condamnat pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat

Mihai Lasca, viitor deputat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost condamnat în primă instanță pentru loviri, după ce a bătut un bărbat care avea o relaţie cu fosta sa iubită, și este judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat, după ce ar fi încercat să faciliteze trecerea unor migranți din România în Ungaria. Lasca a fost votat de aproape 9% dintre bihoreni, precizează Adevărul.

Problemele cu legea ale lui Mihai Lasca, viitor deputat din partea AUR

În luna noiembrie, Mihai Lasca a fost condamnat, în primă instanță, la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a lovit un bărbat care avea o relaţie cu fosta sa iubită. El a fost obligat și la 120 de ore de muncă în folosul comunității, la Primăria Oradea sau la Protecția Copilului Bihor. Proaspătul politician a atacat decizia instanței, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Oradea.

Sursa citată informează și că Mihai Lasca, liderul AUR Bihor și viitor membru în Parlamentul României, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat, care avea ca scop racolarea de persoane afro-asiatice aflate în România şi călăuzirea lor în Ungaria.

În rechizitoriul DIICOT sunt citate discuţii telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre „oile ălea negre” sau „mieluşeii ăia negri”, care vor veni „în flux normal” şi în număr mare pentru a fi scoase din ţară, având „vreo şaizeci pe stoc, şaptezeci de miei”. Şi „după aia mai culeg”.

Lasca a respins acuzațiile. El a spus că a vorbit doar „despre posibilitatea ajutării unor studenţi străini, de culoare, să ajungă în state europene”.

Mihai Lasca are 40 de ani și este patron de firmă de pază.
Cine mai face parte din conducerea AUR

Sorin Lavric, lider în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și viitor senator, a devenit ținta criticilor după ce în presă au reapărut scrieri jignitoare și discriminatorii ale sale. Lavric a scris că nu poate să admire femeile pentru că nu consideră că acestea pot fi „deasupra bărbaților”. Femeia, „văduvită de simțul destinului”, „își găsește mereu ancora pe o orbită cu ștaif bărbătesc”. Fără busola oferită de bărbat, „viața i se irosește în țâfne de autonomie civică”, mai crede el. Totodată, el i-a numit pe romi „o plagă socială”.

Claudiu Târziu, co-fondator AUR, a fost unul dintre organizatorii Referendumului pentru Familie. El a comparat homosexualitatea cu zoofilia și necrofilia. Claudiu Târziu este și unul dintre susținătorii mișcării antiavort.

George Simion, co-președinte AUR, e unul dintre principalii susținători ai unirii României cu Republica Moldova. Acțiunile sale peste Prut i-au adus și interdicția de a mai intra în țara vecină. Simion este și microbist. Acesta a contribuit la formarea grupurilor de ultrași Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, suporteri ai echipei naționale de fotbal a României.

sursa