Social

Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon pentru taxele de înmormântare

Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie

Mitropolia Olteniei a hotărât să plafoneze taxele percepute pentru slujbele de înmormântare, botez și nuntă. Decizia se aplică în toate parohiile din zona Olteniei.
Noile tarife aplicate de preoții din Oltenia sunt următoarele: maximum 600 de lei nunta, respectiv maximum 500 de lei înmormântare sau botez.

Taxele sunt considerate contribuții ale credincioșilor pentru serviciile religioase săvârșite de preoți. În Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei s-a decis, conform unui document intern emis de Mitropolia Olteniei, taxa pe 2023 pentru oficierea unei nunti, a unui botez și a unei înmormântări
În document sumele sunt trecute ca un plafon maxim. Mai exact, Mitropolia Olteniei a stabilit ca o nuntă religioasă să nu coste mai mult de 600 de lei, iar pentru un botez sau o înmormântare tariful maxim este 500 de lei.

La același tarif intra și slujbele de 40 de zile, făcute pentru persoanele decedate. Mai exact, daca ai bani, achiți 500 de lei înmormântarea și alți 500 slujba de pomenire după șase săptămâni.

sursa