Actualitate

O noua taxa auto va intra in vigoare

Veste rea pentru soferi romani, o noua taxa auto va intra in vigoare anul acesta, relateaza www.capital.ro.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat astăzi, în privința taxei pe poluare că „până la finele acestui an, Grupul de lucru va prezenta o variantă finală. Cel care poluează să plătească o penalitate”.

Este posibil ca din anul 2019, detinatori de masini sa plateasca un fel de chirie pentru masinile personale.

„În ciuda faptului că evoluţia pieţei auto din ultimele luni – în creştere accelerată pe segmentul maşinilor noi şi în scădere pe cel al vehiculelor de ocaziie – a demonstrat că nu e nevoie de taxă pe poluare pentru a opri îmbătrânirea parcului auto şi poluarea, oficialii din Guvern se pregătesc să anunţe o nouă variantă a taxei pe poluare. Grupul de lucru care va pune la punct formula de calcul a penalităţii care va înlocui taxa auto îşi va încheia activitatea până la finele anului şi va prezenta o variantă finală”, a declarat astăzi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. 

„Nu vom vorbi despre nicio taxă de mediu, dar nu vreau să se repete greşeala de până acum.

Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate.

Am promis că, până la finele acestui an, Grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte o variantă finală.

Până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte”, a spus Gavrilescu.