Educatia financiara ii ajuta pe oameni sa castige mai multi bani, sa-i administreze mai eficient si sa-i cheltuiasca mai responsabil. Unul dintre principiile de baza ale sale se refera la economisirea banilor, indiferent cat de mari sau cat de mici ar fi veniturile.
De-a lungul timpului, specialistii au identificat mai multe metode si strategii prin care sa se economiseasca banii. In timp ce pentru unii acestea functioneaza de minune, pentru alti oameni este nevoie de unele adaptate stilului lor de viata si veniturilor pe care le inregistreaza. Poate fi imposibil intr-un anumit moment al vietii sa se stranga bani pentru zile negre, iar solutia pentru aceste persoane este un credit online nebancar, cu ajutorul caruia sa-si plateasca produsele si serviciile de care au nevoie urgenta.
Citește și: Ce afacere poți începe cu suma de 1000 de euro?
Economisirea se face din momentul in care intra salariul sau alta sursa de venit
Specialistii sunt de parere ca directionarea unei parti din venit pentru economisire este esentiala in momentul in care intra salariul, pentru ca oamenilor le va fi mai greu sa economiseasca dupa ce au fost efectuate cheltuieli si banii ramasi vor fi putini. Ca si procent, expertii spun ca este indicat sa se economiseasca lunar 10% din venituri, iar suma respectiva va trebui virata imediat in contul de economii. Daca nu dispun de un fond de rezerva, in unele situatii critice si urgente, ei vor fi nevoiti sa acceseze un credit nebancar IFN. Atunci cand se lasa economisirea la finalul cheltuielilor lunare, exista riscul sa se vireze o suma mult mai mica decat s-a stabilit sau sa nu se mai vireze deloc.
Atentie la obiceiurile de cumparare!
In momentul in care se decid sa economiseasca, oamenii trebuie sa-si analizeze cu atentie toate cheltuielile (facturile lunare, ratele la un credit urgent online), iar un loc important il reprezinta obiceiurile de cumparare. Gata cu cheltuielile la intamplare, doar pentru ca anumite produse sunt atractive! Este momentul pentru intocmirea listelor de cumparaturi care sa fie respectate cu sfintenie, indiferent de tentatiile din magazine. Astfel, inainte de a cumpara un produs sau un serviciu, oamenii trebuie sa se intrebe „Cata nevoie este de acest produs?”, iar raspunsul ar trebui sa fie cat se poate de onest.
Citește și: Credit pentru afaceri mici și mijlocii: soluții financiare accesibile pentru antreprenori
Multe cumparaturi se fac pe fond emotional, spun psihologii, citati de expertii financiari de la https://creditenebancare.ro/. Pentru unii oameni, shopping-ul este o terapie, achizitionarea lucrurilor ajutandu-i sa se descarce sau sa uite de anumite evenimente care le provoaca stres. Este evident ca foarte multe produse cumparate in acest fel vor ramane dosite in garderoba, uneori chiar si cu pretul pe ele, fara sa mai prezinte interes. De asemenea, este contraindicat ca oamenii sa plece la cumpărături de alimente atunci cand le este foame, in acest fel fiind tentati sa cumpere mult mai mult decat au nevoie, pentru ca sunt suprastimulati.
Este nevoie de planificarea unui meniu saptamanal
Foarte multe dintre cheltuielile lunare se fac pentru achizitia de alimente. Mancarea chiar este un domeniu in care oamenii nu prea pot face compromisuri, de aceea, persoanele care isi pierd locul de munca si au copii in intretinere sunt nevoite chiar sa acceseze un imprumut IFN urgent in acest scop.
Citește și: Americanii preiau controlul asupra Artrom Steel Tubes: România devine o forță pe piața mondială
Pentru a rationaliza bugetul, este esentiala insa schimbarea obiceiurilor alimentare. Spre exemplu, specialistii spun ca intocmirea unui meniu saptamanal este o idee foarte buna de a economisi bani si de a evita accesarea unui imprumut nebancar rapid. Vor fi specificate felurile de mancare, ingredientele necesare, iar cheltuielile aferente vor fi prin urmare mai responsabile.