Extern

Premierul Marii Britanii recunoaște gestionarea greșită a crizei COVID-19: „Trebuie să înveţi din greşeli cât de rapid posibil”

Premierul Marii Britanii, el însuși unul dintre cei confirmați cu infecție cu coronavirus, a fost des criticat pentru modul în care a gestionat criza COVID-19, mai mulţi experţi catalogând reacţia executivului drept tardivă şi greşită.

Recent, Boris Johnson a recunoscut că guvernul său a făcut greşeli în aceste luni de când virusul face ravagii.

„Bineînţeles, sunt lucruri pe care nu le facem bine şi învăţăm tot timpul. Trebuie să înveţi din greşeli cât de rapid posibil. Nu am înţeles virusul în modul în care ne-am fi dorit în primele câteva săptămâni şi luni”, a declarat liderul conservator pentru Sky News.

Marea Britanie, în pragul celui de-al doilea val de COVID-19

Boris Johnson, a anunțat că Marea Britanie, cea mai dur lovită ţară din Europa, este pregătită pentru cel de-al doilea val de COVID-19, iar circa 3 miliarde de lire sterline (3,3 miliarde de euro) s-au alocat resurselor serviciului naţional de sănătate (NHS).

„Priviţi la alte ţări în jurul lumii, toţi putem vedea foarte clar cum evoluţia poate fi rea dacă nu continuăm să respectăm regulile, dacă nu continuăm să ţinem acest lucru sub control”, a precizat Johnson, sperând la o revenire la normal a situației „cel mai devreme în noiembrie, probabil în jurul Crăciunului”, citează Reuters.

În așteptarea celui de-al doilea val de SARS-CoV-2, guvernul britanic şi-a stabilit ca obiectiv creşterea capacităţii de testare, astfel încât la sfârşitul lunii octombrie să fie efectuate zilnic cel puţin 500.000 de teste.

„Sperăm la cel mai bun scenariu, dar trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău”, a punctat Johnson.
Premierul britanic: „Nu mai putem fi prizonierii crizei COVID-19”

„Nu putem continua, pur și simplu, să fim prizonierii acestei crize. Dacă criza COVID-19 ne-a învățat un lucru, este că această țară trebuie să fie pregătită pentru ceea ce poate”, a mai spus premierul Marii Britanii, făcând referire la măsurile de relansare economică.

„Guvernul nostru va veni în curând cu cele mai radicale reforme pentru sistemul nostru de planificare de după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vom construi, vom construi, vom construi. Vom reconstrui mai bine, vom reconstrui mai ecologic, vom reconstrui mai repede”, a promis premierul britanic.

„A fost un enorm şoc pentru ţară, dar ne vom reveni foarte bine. Dacă boala COVID-19 a fost fulgerul, nu vom întârzia să auzim tunetul în termeni de consecinţe economice. Vom fi pregătiţi. Ţara „nu se va întoarce absolut deloc la austeritate ca în urmă cu zece ani”, a mai precizat Johnson, citează Daily Mail.

sursa