Extern

Anglia va suferi cea mai gravă cădere economică provocată de COVID dintre toate statele lumii civilizate

Deficitul prognozat al Marii Britanii va fi de 11,5%, mai mare decât cele ale Italiei, Spaniei şi Germaniei, ţarile europene cele mai lovite de pandemie.
Economia britanică ar putea suferi cele mai mari daune din cauza epidemiei de COVID 19, dintre toate ţările lumii civilizate, conform unui raport al OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică).

Un deficit de 11,5%, cât este prognozat, ar întrece pierderile economice ale Germaniei, Italiei şi Spaniei, se arată într-un raport al organizaţiei.

Germania are cele mai bune previziuni, cu un deficit prognozat de 6,6%, urmată de Spania cu 11,1%, Italia cu 11,3% şi Franţa 11,4%.

OECD a subliniat dificultatea sarcinilor cu care guvernul Marii Britanii va fi nevoit să se confrunte, în timp ce se încearcă şi relaxarea măsurilor, astfel încât să repornească şi economia.

Prognoza unui deficit de 11,5% este chiar una optimistă, pe lângă cea de luna trecută dată publicităţii de Banca Angliei, care prevedea un deficit de până la 14%.

Conform OECD, Brazilia, SUA şi Suedia vor înregistra deficite de până la 7,4%, China în jur de 2,6%, iar Rusia aproape 8%, în timp ce media mondială va fi de 6%.

sursa