Extern

Premierul olandez Rutte supraviețuiește în mod limitat votului de neîncredere

Primul ministru interimar olandez, Mark Rutte, a supraviețuit în mod restrâns unui vot de neîncredere în ceea ce privește conduita sa în timpul negocierilor pentru a forma o coaliție de guvernare.

Dar el rămâne sub presiune după ce parlamentul a adoptat o moțiune formală de dezaprobare, care a menționat că nu a „spus adevărul” în timpul discuțiilor.

Domnul Rutte este acuzat că a mințit despre mișcări pentru a-l înlătura pe un parlamentar supărător.

„Parlamentul mi-a transmis un mesaj serios și voi încerca tot posibilul pentru a-mi recâștiga încrederea”, a spus dl Rutte.

Rutte revendică al patrulea mandat în victoria alegerilor
Bărbatul în vârstă de 54 de ani se află în funcție de mai bine de un deceniu și a fost supranumit „Teflon Mark” pentru capacitatea sa de a supraviețui scandalurilor.

Cu toate acestea, aproape întreaga casă a parlamentului a susținut moțiunea de dezaprobare împotriva sa. Cel mai mare partener al său de coaliție, Sigrid Kaag, al partidului de centru-stânga D66, a declarat că nu-i este clar că va continua să se ocupe de formarea unui nou guvern.

Partidul VVD de centru-dreapta al domnului Rutte a câștigat cele mai multe locuri la alegerile parlamentare în urmă cu doar două săptămâni și a fost în discuții pentru a forma o nouă coaliție.
sursa