Social

Problemele mentale si cele financiare si asociaza tot mai mult

Cu siguranță nu este o surpriză pentru nimeni să descopere că majoritatea persoanelor care intră într-un cabinet psihologic trec prin diferite stadii de stres mintal, exprimat în diferite maniere. mulți dintre ei se confruntă, de asemenea, și cu probleme financiare.

Viața îți pare scăpată de sub control
Atunci când simți că pierzi controlul asupra dispoziției și a gândurilor proprii, automat vei simți că întreaga ta viață este scăpată de sub control. Iar cea mai afectată ramură este cea financiară.Multe dintre persoanele ce se confruntă cu probleme mintale simt că pierd, cu totul, speranța unui viitor mai strălucit. Și cine vrea să strângă bani pentru achiziții majore viitoare sau într-un cont de economii, când simte că pierde controlul asupra vieții din prezent?

Există chiar cazuri în care persoane depresive ajung să facă achiziții nechibzuite, de moment și din impuls, simțind că doar așa mai pot controla lucrurile din viața lor.

2. Poți ajunge să eviți problemele în loc să încerci să le rezolvi
Este nevoie de o concentrare intensă și de multă voință pentru a încerca să suni la compania creditoare să soliciți amânarea unui termen de plată sau să achiți un teanc mare de facturi care tot crește de la o lună la alta.

Și să stai la masă pentru a încerca să îți faci bugetul lunar poate duce la o severă criză de anxietate pentru că adesea ne este greu să înfruntăm realitatea. Așa că, nu de puține ori, atunci când nu ne simțim în largul nostru, este mai tentant să evităm astfel de situații.

3. Devii disperat în încercarea de a obține un răgaz fie el și temporar
Atunci când suferi, ai fi dispus să faci aproape orice pentru a ieși din starea rea în care te afli, chiar dacă după câteva zile vei ajunge în același loc sau poate chiar mai rău.

Achiziția din impuls a unor bunuri pe care nu ți le permiți, mințindu-te că „chiar am nevoie de ele”, fie că vorbim de o pereche de încălțări sau de o mașină, îți va da o plăcere de moment ce poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni. Dar sunt mari șanse ca fix aceste cumpărături să te ducă într-un impas financiar, generând griji, anxietate și depresie.

4. Stimă de sine scăzută
Destul de frecvent, cu cât te simți mai rău, cu atât vei avea o părere tot mai rea despre tine. Iar asta poate determina multe persoane să încerce să supracompenseze.

Stima de sine scăzută ne poate face să cheltuim inutil sume uriașe de bani, de care adesea nu dispunem, pe haine scumpe, ceasuri de firmă, ori pe saloane de înfrumusețare, în încercarea disperată de a proiecta o imagine de învingător, chiar dacă în interior simțim exact opusul.

5. Nivelul energiei scade și el
Un declin în sănătatea mintală adesea este urmat de o calitate slabă a somnului, ceea ce duce, automat, la stări de oboseală profundă. Inevitabil vor apărea și probleme de concentrare și dificultăți în efectuarea de diferite sarcini.
sursa