Extern

Republica Moldova și-a închis spațiul aerian pentru 3 ore

Alertă de securitate în Capitala. Un grup de diversioniști urmau să ajungă la Chisinău, inflistrați printre suporterii unei echipe de fotbal, potrivit unui avertisment primit de la Serviciile de informatii.

Preşedinta Republicii Moldova a acuzat, luni, Rusia că plănuieşte să folosească sabotori străini pentru a crea diversiuni şi pentru a înlătura de la putere guvernul său prooccidental.
Alertă de gradul zero la Chișinău. Spaţiul aerian al R.Moldova a fost închis timp de 3 ore din motive de securitate. Informația a fost confirmată de reprezentanţii Aeroportului Internaţional Chişinău.

Urmare a ședinței Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, a fost emis un NOTAM de închidere temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova la ora 11:24, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile.
Totodată, AAC anunță că la ora 14:47, spațiul aerian a fost redeschis. Vom reveni pe parcurs cu detalii suplimentare”.
Decizia de la Chișinău vine după ce Andrian Cheptonar, deputat din cadrul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a declarat că săptămâna aceasta exista riscul ca în Republica Moldova să ajungă diversionişti ca parte a suporterilor unei echipe de fotbal din Serbia care are programat un meci cu o formaţie din Transnistria.

Săptămâna aceasta trebuie să aibă loc un meci de fotbal în Chişinău, între o echipă din Serbia şi una din Republica Moldova. Iniţial, era planificat ca întreaga galerie a echipei sârbe să vină la noi în ţară. Datorită eforturilor făcute de Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), cu mult înaintea apariţiei informaţiilor oferite de (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski, echipa sârbă va juca cu tribunele goale, pentru că în cadrul acestei galerii se planifica să vină diversionişti”, a declarat deputatul Andrian Cheptonar

sursa