Retete culinare

Rețetă de ardei iuți bulgărești în oțet

Rețetă de ardei iuți bulgărești în oțet. Dacă vă doriți o murătură picantă dar fără exagerare, această rețetă este ideală, pentru că sunt gustoși și mult mai cărnoși, poți servi din ei, nu unul, ci doi sau trei fără nicio problemă, alături de ciorba preferată.
Rețetă de ardei iuți bulgărești în oțet
Secretul pentru ca ei să se păstreze tot timpul crocanți este să utilizaţi doar oţet natural de fermentaţie obţinut din vin, şi nu prin diluarea acidului acetic de sinteză, precum şi sare brută, neiodată.

Ingrediente:

– 1,5 kg ardei bulgăreşti

– 1 litru oţet de vin alb

– 2,100 Litri apă

– 2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă

– câteva crenguţe de cimbru

– caţivia căţei de usturoi

– boabe de piper

– 2 linguri rase de zahăr( pentru cine doreşte)

– 4-5 frunze de dafin

– boabe de muştar( cine doreşte)

Mod de preparare ardei în oțet:

Se spală bine ardeii şi de aşază în borcan. Se curaţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei.

Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apa. Se adaugă sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când începe să fiarbă, se dă jos de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Când e la temperatura optimă, se toarnă peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat. Când s-a răcit complet, se poate depozita în cămară.

Tot la această reţetă se pot folosi ingredientele de mai sus fără să se fiarbă. Se amestecă apă cu oţetul, sarea, zahărul şi celelalte condimente până se topesc sarea şi zahărul şi se toarnă peste ardei.

sursa