Social

România, în topul cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

Țara noastră a avut a doua cea mai mare creștere economică din EuropaRomânia se poate lăuda cu locul doi în ceea ce privește creșterea economică din ultimul trimestru, arată raportul Eurostat, dar și cu cea mai creștere comparativ cu trimestrul precedent.
Țara noastră a avut a doua cea mai mare creștere economică din Europa în ultimul trimestru din 2019, comparativ cu anul trecut.

În plus, comparativ cu trimestrul precedent, creșterea economică a României se plasează pe primul loc la nivelul întregii Uniuni Europene.

Potrivit raportului Eurostat, creșterea produsului intern brut din țara noastră în ultimul trimestru din 2019 a fost de 4,1%, a doua cea mai mare din UE.

Înaintea României se mai află doar Ungaria, cu o creștere de 4,6%, arată datele publicate de Eurostat.
Țara noastră este urmată în clasament de către Bulgaria și Polonia, fiecare stat având o creștere de 3,5% comparativ cu anul trecut.

Datele mai arată și că marile economii occidentale au crescut mult mai lent sau chiar au stagnat. Astfel, Germania a înregistrat o creștere de doar 0,5%, Franța 0,8%, în timp ce Italia a stagnat comparativ cu 2019.

Raportul Eurostat mai arată și că numărul persoanelor angajate în zona euro a crescut cu 1% și cu 0,9% la nivelul UE față de anul trecut.

România se poate lăuda cu o altă performanță, fiind prima din Europa cu cea mai mare creștere față de trimestrul precedent (1,5%), mai relevă datele centralizate de Eurostat.

Sursa