Sport

Rugby: Meciul România – Scoția, anulat – Vezi motivul

Naționala de rugby a României nu va mai juca împotriva Scoției, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în data de 10 iulie. Mai mulți jucători britanici au fost depistați pozitiv cu SARS-COV-2, a anunțat Federația Română de Rugby.

„Într-o informare oficială primită din partea Federaţiei Scoţiene de Rugby, s-a comunicat faptul că în ultima săptămână au avut numeroase cazuri de jucători testaţi pozitiv la COVID-19 în rândul echipei naţionale şi că aceasta va intra în izolare 10 zile”, se arată în comunicatul FRR.
Președintele Federației, Alin Petrache, și-a exprimat regretul cu privire la vestea primită de la britanici.

„Ne pare rău de această situaţie, ne-am dorit enorm de mult să jucăm acest meci, era foarte important pentru echipă să întâlnească încă un adversar puternic după Argentina, însă sănătatea şi siguranţa jucătorilor este pe primul loc. Suntem alături de ei, le dorim multă sănătate, revenire cât mai rapidă şi de asemenea, să reuşim cât mai repede să jucăm acest meci”, a declarat oficialul de la Federație.

Ultimul meci test în care România şi Scoţia s-au întâlnit a fost în 2006, pe Murrayfield, când „stejarii” au fost învinşi cu 48-6.

România va juca primul meci „test” sâmbătă, 3 iulie, cu Argentina, la Bucureşti, de la ora 21:00, în direct la TVR 1, prilej cu care va fi inaugurat oficial noul Stadion Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”.

sursa