Social

Se dau 5.000 de lei gratis de la stat

Vești bune pentru români! Guvernul a anunțat că oferă suma de 5.000 de lei elevilor conștiincioși care au obținut media generală 10 la examenul de Bacalaureat.
Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că orice performanță merită încurajată, apreciată, dar și răsplătită.

Performanța merită apreciată și încurajată! Mă bucură faptul că în Ședința de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenților de gimnaziu și liceu, care au obținut media 10 la examenele naționale 2023.

558 de copii și de tineri au reușit să obțină această performanță.

Fiecare dintre cei 466 de absolvenți de gimnaziu care a obținut media 10 la evaluarea națională va fi premiat cu 2.000 lei, iar fiecare dintre cei 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat va fi premiat cu 5.000 lei.

Îi felicit atât pe cei care au obținut aceste rezultate, cât și pe profesorii și pe părinții lor, care i-au susținut în acest drum”, a scris Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

sursa