Social

SE DAU BANI DE LA STAT! Ministerul Mediului oferă 20.000 de lei persoanelor care îndeplinesc O SINGURĂ CONDIȚIE

Ministerul Mediului oferă bani românilor care îndeplinesc o singură condiție. Aproximativ 33.000 de gospodării din mediul rural și urban pot beneficia de 20.000 de lei, începând prin a se înscrie de pe 9 septembrie 2019.

Românii pot primi acești bani doar dacă își montează panouri fotovoltaice pe casă.
„33.000 de potenţiali beneficiari ce-şi vor instala panouri fotovoltaice vor primi câte 20.000 de lei finanţare. Mă bucur că, împreună cu Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu, am găsit soluţia ca acest program mult aşteptat de români să fie finanţat din fonduri europene deoarece, altfel, ar fi fost un efort prea mare pentru bugetul de stat. În plus, va fi benefic pentru populaţie deoarece energia solară este gratuită şi poate fi folosită oriunde, iar costurile de întreţinere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime. Deţinătorii de panouri vor putea livra surplusul către reţeaua naţională, amortizându-şi astfel investiţia”, a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu
Suma reprezintă 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.

Pentru obţinerea fondurilor, cei interesaţi trebuie să meargă la un instalator validat de AFM, pentru înscriere, cu următoarele documente: cerere de finanţare tehnoredactată; copia actului de identitate; extrasul de Carte Funciară nu mai vechi de 30 zile; rezultat pentru dreptul de proprietate; dovezi că nu are restanţe la taxe şi impozite.

sursa