Extern

Soldații ruși sunt îndemnați să își tatueze numele pe corp înainte să ajungă în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat poporul rus să se revolte împotriva lui Vladimir Putin şi să pună capăt războiului.
Pentru a opri războiul, trebuie să opriţi această singură persoană în Rusia care vrea război mai mult decât viaţă„, a subliniat Zelenski într-un mesaj video.

Într-un alt mesaj video, Zelenski s-a adresat în special cetățenilor din regiunea multietnică Caucaz, de unde ar proveni majoritatea tinerilor soldați trimiși pe frontul din Ucraina.
Volodimir Zelenski îl acuză pe Vladimir Putin că aduce moarte, tortură, viol şi distrugere nu doar ucrainenilor, ci și rușilor.

Acest lucru poate fi oprit, însă cetăţenii trebuie să se ridice şi să lupte„, a declarat Zelenski.

De asemenea, preşedintele ucrainean a salutat rezistenţa din Rusia faţă de mobilizarea parţială a rezerviştilor ordonată de Kremlin.

Zelenski afirmă că 58.000 de militari ruşi au fost ucişi în Ucraina. Președintele ucrainean spune că majoritatea soldaţilor ruşi au fost trimişi pe front fără sau documente, ca să nu poată fi identificaţi. Acesta i-a sfătuit pe ruşii recrutaţi să-şi tatueze numele, pentru ca trupurile lor să poată fi repatriate.

sursa