Extern

Vladimir Putin: „N-o să-l ucid pe Zelenski”

Fostul premier israelian Naftali Bennett a relatat într-un interviu că în primele săptămâni ale războiului a jucat un rol de intermediar între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski și susține că a reușit să obțină promisiunea liderului de la Kremlin că nu-l va ucide pe președintele ucrainean.
Fostul prim-ministru israelian Naftali Bennett a declarat într-un podcast că preşedintele rus Vladimir Putin l-a asigurat, în timpul unei întâlniri din martie, că nu îl va ucide pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Naftali Bennett a fost unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu Putin de la declanșarea războiului, el făcând o vizită-fulger la Moscova în martie anul trecut.
Eforturile sale nu au dat roade – după cum se vede, războiul continuă și astăzi -, însă dezvăluirile sale aruncă o lumină asupra diplomației din spatele ușilor închise.
Fostul premier al Israelului relatează că l-a întrebat pe Putin dacă intenționează să-l ucidă pe președintele Ucrainei. Preşedintele ucrainean l-a sunat pe Naftali Bennett, care se afla în avion. „Eşti sigur? Şi i-am spus: „Da, 100%, nu te va ucide”, a relatat fostul şef de guvern al statului evreiesc.
El a mai spus că, în cursul negocierilor, Putin a declarat că încearcă să dezarmeze Ucraina, iar Zelenski a promis că nu va cere aderarea la NATO.

sursa