Actualitate

Sorin Ovidiu Vîntu, internat de URGENŢĂ la Institutul Clinic Fundeni!

Contrioversatul milionar Sorin Ovidiu Vîntu a fost internat de urgență, în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, anunţă Gândul. Surse medicale au declarat că omul de afaceri a fost adus la spital într-o stare precară, primele investigații indicând o infecție generalizată.

Doctorii sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a lui Sorin Ovidiu Vîntu, iar un verdict medical va putea fi pus după ce afaceristul va fi supus unor investigații amănunțite.

La începutul anului, avocatul lui Vîntu declara că acesta se află „pe culoarul morţii”, invocând probleme grave de sănătate ale clientului său.Printre problemele grave de sănătate de care suferă Sorin Ovidiu Vîntu se află diabetul şi tuberculoza.

Vîntu ieşise din puşcărie în luna martie
Vîntu a fost eliberat condiționat din închisoare în luna martie a acestui an, printr-o decizie a Tribunalului București. Afaceristul a executat parțial o condamnare de 11 ani de detenție, rezultată din contopirea unor pedepse primite în mai multe dosare.

Ultima condamnare de 10 ani închisoare îi fusese aplicată lui Vîntu în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA. El mai avea, totodată, și alți 8 ani închisoare primiți în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014) și un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă (iunie 2012).

sursa