Extern

Ucraina susține că ar fi ucis încă doi generali ai Federației Ruse

Principalul directorat de informații din cadrul Ministerului ucrainean al apărării a emis sâmbătă un comunicat de presă în care susține că o lovitură lansată asupra unui post de comandă rus din regiunea Herson s-a soldat cu moartea a doi generali din armata Federației Ruse
„Pe 22 aprilie 2022, Forțele Armate ale Ucrainei au dat o lovitură devastatoarea la un post de comandă avansat al Armatei 49 de Arme Combinate ale trupelor ruse de ocupație, localizat la o distanță mică de linia de luptă din regiunea Herson. Rezultatul: Punctul de Control al Armatei 49 de Arme Combinate a fost distrus. Doi generali ocupanți au fost eliminați, iar unul a fost rănit grav și evacuat în stare critică”, se arată în comunicatul instituției ucrainene.

CNN a menționat că deocamdată nu a reușit să verifice afirmațiile părții ucrainene.
Mai mulți generali ruși au fost uciși în Ucraina, iar observatorii și analiștii militari spun că problemele de comunicare și stilul de comandă de sus în jos i-au forțat pe ofițerii de top ai Federației Ruse să facă un pas în față pentru a rezolva problemele tactice.

sursa