Extern

Imnul Național al Ucrainei a fost difuzat la un post de radio rus

Hackeri necunoscuți au piratat, miercuri, postul de radio rus „Kommersant FM”. Ascultătorii de radio au putut asculta în direct Imnul Național al Ucrainei și alte câteva melodii împotriva războiului din Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.

După difuzarea imnului, la radio s-a auzit „We Dont Need a War” (Nu avem nevoie de război) al liderului grupului „Nogu svelo”, Max Pokrovski, persecutat în Rusia pentru poziția sa împotriva războiului.

Imnul Național al Ucrainei la un post de radio rus
De asemenea, a fost difuzată și compoziția „Red Viburnum” interpretată de Andriy Khlyvnyuk. Spațiul cibernetic a devenit un câmp de luptă între Ucraina și Rusia. Cel mai faimos este grupul Anonymous, care a declarat război cibernetic guvernului rus.
De la începutul invaziei ruse, hackerii au spart site-urile Ministerului rus al Apărării, Roskomnadzor, pe cel al Kremlinului și a altor instituțiii ruse.

Cel mai recent eveniment de acest gen a avut loc la sfârșitul lunii mai, când cea mai mare bancă din Rusia, „Sberbank ”, a fost spartă. Totodată, aceștia au spart și răspunsul rusesc la „YouTube”, rețeaua Rutube. Conținutul și întreaga infrastructură de găzduire video, atât internă, cât și externă, au fost eliminate. În noaptea de 8 spre 9 mai, în jurul orei 4 dimineața s-a observat funcționarea anormală a platformei, după care începu eliminarea întregii infrastructuri a platformei și conținutului.

Specialiștii IT ucraineni au observat că, pe lângă Rutube, scopul lor a fost să împiedice difuzarea armatei ruse „paradă a minciunii și a rușinii, în care autoritățile de la Kremlin promovează un nou război distructiv”.

sursa