Actualitate

Un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter s-a resimțit puternic joi dimineața în zona seismică Vrancea

In ziua de 03.11.2022, 06:50:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea EWS 5.4 la adâncimea de 148.8 km., anunţă INFP. Site-ul a căzut la scurt timp după anunţ. Cutremurul s-a resimțit destul de puternic și în București.

Cutremurul s-a produs la 72km NE de Ploiesti, 73km E de Brasov, 117km V de Braila, 120km V de Galati, 122km N de Bucuresti, 123km S de Bacau, 148km NE de Pitesti, 187km N de Ruse, 187km E de Sibiu, 203km SV de Iasi.
Utilizatorii telefoanelor Android au primit alertă de cutremur cu aproximativ 10 secunde înainte de seism, conform mai multor persoane care folosesc acest sistem de operare.
În urma cutremurului, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. ”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a precizat IGSU.

În schimb, românii nu au primit niciun mesaj Ro-Alert, așa cum au fost obișnuiți în ultimele luni. Reamintim că mesajele Ro-Alert au fost trimise în repetate rânduri cetățenilor pentru a fi avertizați privind ploile torențiale, vijeliile, furtunile, prezența vreunui urs sau dispariția unor copii.

În situația cea mai importantă, cea a unui cutremur, care ar putea salva vieți, autoritățile consideră că nu e potrivit să trimită avertizări Ro-Alert pentru a nu crea panică.

sursa