Social

UN MEDIC I-A RESTITUIT UNEI BÂTRÂNE PLICUL CU BANI

Am ramas foarte placut surprinsa si impresionata in dimneata aceasta cand am gasit o stire referitoare la o intamplare pentrecuta intr-un spital din Romania. De data aceasta, din fericire, este vorba despre o intamplare placuta, un ges frumos care sper eu sa se repete si in curand sa devina un obicei.

Un medic din Spitalul municipal Care i-a returnat un plic cu bani pe care i-l strecurase o pacientă pensionară între acte. Întâmplarea a fost dezvăluită de un alt pacient, martor la incident, conform presasm.ro.

Medicul primise actele medicale ale pacientei sale în cabinet şi a observat plicul cu bani abia mai târziu, când a început să le răsfoiască, iar femeia se întorsese în salonul ei. Doctorul a căutat-o pe bătrână şi i-a returnat plicul cu bani de faţă cu un alt pacient, explicându-i că astfel de gesturi nu sunt necesare.

„Vă arat fluturaşul meu de salariu. În cazul în care pe cuponul dumneavoastră de pensie apare o sumă mai mare decât salariul meu, atunci vă înţeleg gestul. Dar eu, credeţi-mă, sunt plătit pentru munca mea”, ar fi zis medicul, al cărui nume nu a fost făcut public.

Este o stire care mi-a facut ziua mai buna. stiu ca inca mai exista situatii in care medicii cer bani de la pacienti, stiu ca inca mai exista situatii necorespunzatoare in spitalele din Romania, dar cand vad ca incetul cu cincetul lucrurile incep sa se indrepte, nu pot decat sa ma bucur, deaorece stiu ca poate copiii sau nepotii nostri vor duce o viata normala in Romania.

Felicitari acelui medic, felicitari profesorilor si dascalilor pe care i-a avut si felicitari parintilor sai ca crescut un OM adevarat si care intr-o tara in care aceste practici sunt la orice colt, a ales sa fie diferit si sa se gandeasca la oamenii care ii sunt pacienti si nu merg acolo de prea mult bine, ba din contra, merg cu necazuri, probleme, boli iar singurul lucru care le lipseste ar fi sa dea bani medicilor…

sursa