Extern

Un oligarh rus a murit în Franța după ce a căzut pe scări

Oligarhul rus Smitri Zelenov a murit în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, după ce a căzut pe scări, transmite canalul de știri online rusesc Baza

Conform Baza, Zelenov fusese invitat la o cină cu prietenii, în Antibes, pe 9 decembrie. După miezul nopții, când a plecat, s-a simțit brusc rău pe scări și a căzut peste balustradă, lovindu-se la cap.

Ambulanța a venit în doar cinci minute și l-a dus la spital, unde a fost internat la terapie intensivă. În dimineața zilei de 10 decembrie polițiștii le-au spus prietenilor lui Dmitri că acesta a murit.

Se știe, notează sursa citată, că Zelenov avea probleme cardiace. Dmitri Zelenov a fost coproprietar al GC Don-Story, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Moscova de la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Compania a fost prima care a început să construiască ansambluri rezidențiale de lux și de mare înălțime în Moscova.

Timp de mai mulți ani, Zelenov a fost pe lista Forbes a miliardarilor ruși, dar după criza financiară din 2008, el și partenerul său au fost nevoiți să renunțe la companie din cauza datoriilor acumulate.

sursa